Condițiile de intrare în Belgia: test negativ de COVID-19 și completarea formularului

0 1.895

Autoritățile belgiene au revizuit condițiile de acces pentru persoanele care se deplasează în Belgia dintr-o zonă roșie. Acestea vor fi aplicate începând din data de 25 decembrie 2020.

Astfel, începând cu 25 decembrie, toate persoanele care nu au reședință în Belgia trebuie să prezinte, la sosirea dintr-o zonă roșie, inclusiv din România, rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul belgian.

Toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze, cu cel mult 48 de ore anterior intrării pe teritoriul belgian, formularul Passenger Locator Form.

Persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore sunt exceptate de la măsura completării formularului.

În funcție de răspunsurile la chestionarul de autoevaluare, atașat formularului Passenger Locator Form, la sosirea pe teritoriul belgian, călătorii pot primi un mesaj SMS prin care sunt informați cu privire la obligativitatea carantinării (pentru o perioadă de 7 zile) și a testării după respectarea celor 7 zile de carantină. Dacă testul este pozitiv, persoanele respective se vor auto-izola pentru 7 zile.

Leave A Reply

Your email address will not be published.