Oficial, Antonov confirmă implicarea aeronavei AN-225 în lupta cu noul COVID-19. Primul zbor, spre Varșovia!

0 1.775

Zilele trecute v-am informat despre un zbor special pe care aeronava Antonov AN-225 îl va face între China și Polonia. Zilele următoare, unicul și inconfundabilul AN-225 va aterizare la Varșovia.Antonov confirmă această misiuni și anunță oficială că Antonov AN-225 a decolat pe 11 aprilie spre China. Primul segement a fost operat de la Aeroportul Internațional Kyiv-Antonov-2 spre Aeroportul Internațional Almaty. Acesta este primul zbor comercial după o pauză importantă, timp în care aeronava a fost supusă unei întrețineri capitale.

Oficialii de la Aeroportul Internațional Varşovia-Chopin le recomandă tuturor pasionaților de avioane să nu meragă la aeroport. Evenimentul va fi acoperit în întregime prin transmisiuni live, atât la sosirea, dar și la plecarea aeronavei AN-225.

Antonov confirmă implicarea aeronavei AN-225 în lupta cu noul COVID-19

Este un zbor umanitar. Avionul are misiunea de a transporta în Polonia sute de tone de echipamente de protecție necesare în lupta cu noul coronavirus. Vorbim aici de 7 milioane de măști, sute de mii de combinezoane, mănuși și vizere.

Aceasta este a 6-a aeronavă Antonov Airlines (subsidiară Antonov) implicată în misiuni speciale de transport echipamente medicale. Până în prezent, celelalte misiuni au fost operate cu aeronave Antonov AN-124-100. Aceste zboruri fac parte din programul SALIS (Strategic Airlift Interim Solution), în interesul NATO și UE.

Vă reamintim că, zilele trecute, un Antonov AN-124 plin cu echipamente medicale a aterizat și la București. A transportat 200 000 de combinezoane, viziere și peste 1 milion de mănuși. Însă nu a fost un moment unic. Acest model de avion AN-124-100 a mai fost la București și cu alte ocazii.

Legat de Antonov AN-225, acest avion este unicat. An-225 este o extensie a precedentului proiect An-124, fiind construit un singur exemplar. Are dimensiuni demne de Cartea Recordurilor. Vorbim de 84 de metri lungime, 18.1 metri înălțime. Trenul de aterizare este format din 52 de roți.

Leave A Reply

Your email address will not be published.