Pe 7 aprilie, un avion Antonov AN-124 va transporta echipamente medicale în România

1 2.059

Zilele trecute v-am prezenta calendarul zborurilor cargo, care vor aduce în România echipamentele medicale atât de neceasare în lupta cu noul COVID-19. Conform calendarului, pe 7 aprilie va ateriza la București o aeronavă Antonov AN-124.

Prezența unui AN-124 la București nu este o premieră. Acest tip de avion a mai fost în România, chiar de mai multe ori. Conform graficului, aeronava va transporta 200 000 de combinezoane, viziere și peste 1 milion de mănuși.

Antonov AN-124 va transporta echipamente medicale in Romania

Nu este singurul avion încărcat cu echipamente medicale, care va ajunge luna aceasta în România. Directorul general UNIFARM, Adrian Ionel, a declarat că alte 12 avioane de tip cargo vor aduce cele necesare medicilor din linia I: măști de protectie, ochelari de protecție, combinezoane, aparatură medicala și reactivi.

Pe 9, 20 și 27 aprilie vin în România trei avioane de tip Boeing 747 încărcate cu echipamente medicale. În același timp, cursele regulate DHL vor aduce și ele diferite echipamente și aparatură necesare în lupta cu noul coronavirus.

Pe 14 aprilie, un alt Antonov AN-124 va ateriza la București. Acesta va veni din Zhengzhou, China. Pe 15 aprilie, va ateriza la Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni un Boeing 747 Silkway West Airlines.

„Nu sunt singurele transporturi care vor veni în România. Multe alte echipamente vor fi aduse terestru din Olanda și Austria. Mărfurile, care vor veni, vor asigura necesarul pentru 2 luni și jumătate din acest moment”, a mai declarat Adrian Ionel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.