Depune online rugăciuni la Zidul Plângerii, din Ierusalim

0 817

Lunile Martie și Aprilie însemnau sute de mii de turiști în Ierusalim. Orașul Sfânt este loc de pelerinaj pentru credincioșii evrei, catolici și ortodocși în preajma celei mai importante sărbători pentru miliarde de oameni din întreaga lume.

În ciuda contextului actual, care nu favorizează momentan călătoriile, Ministerul Turismului din Israel face tot ce îi stă în putință pentru a rămâne aproape de turiștii săi.

Un exemplu în această direcție este municipalitatea din Ierusalim care, în colaborare cu un start-up israelian, a lansat o platformă online cu ajutorul căreia putem surprinde în continuare spiritul și atmosfera din Orașul Sfânt.

Ierusalim – prima destinație ce vine în întâmpinarea turiștilor cu o platformă online dedicată

Prin intermediul platformei “Jerusalem is traveling 2 U”, turiștii își pot în continuare îndeplini dorința chiar și în timpul restricțiilor impuse de Covid-19. Această platformă integrează o gamă largă de experiențe, adresând astfel nevoile diverse ale celor interesați de Ierusalim, un oraș care, deși divizat între trei mari religii, rămâne o oază de armonie și un exemplu de toleranță.

Indiferent de preferințe, vârstă, religie sau obiceiuri de călătorit, platforma “Jerusalem is traveling 2 U” are câte ceva de oferit tuturor. De la tururi virtuale ale orașului la vizite virtuale ale muzeelor și a altor atracții emblematice din zonă, de la oportunități de cumpărături online la slujbe religioase și sesiuni de rugăciuni live, lecții de cultură, istorie, gastronomie, artă sau religie.

Foarte solicitate sunt serviciile online ce presupun depunerea unui mesaj la Zidul Plângerii (disponibil aici) si accesul la Zidul Plângerii prin intermediul camerelor ce transmit 24/7 direct de la Zidul Plângerii (disponibil aici).

În modul acesta, într-o perioadă dificilă pentru toată lumea, municipalitatea din Ierusalim își face literalmente cale spre casele credincioșilor de pretutindeni care aveau programate vacanțe cu o importanță spirituală deosebită.

Conținutul prezentat acum pe site se actualizează constant, sunt mereu adăugate noi atracții și tururi, platforma rămânând funcțională chiar și după ce totul revine la normal.

Pregătiri pentru “Ziua de După” – Respectarea unor norme stricte de igienă, prioritate în întreaga țară

Ierusalimul nu este deloc străin de crize și dezastre globale, reușind de fiecare dată să transforme crizele în oportunități, să se adapteze rapid la noile condiții. De data aceasta, însă, vorbim de o situație extinsă pe plan mondial care lansează alte standarde decât cele care ne erau cunoscute până în prezent.

“Ne pregătim temeinic pentru Ziua de După, pentru perioada în care lucrurile vor reveni la normal, pentru momentul în care ne vom putea întâlni din noi cu prietenii noștri din toate colțurile lumii. Normele de igienă și respectarea spațiului personal devin prioritare în Israel, la un nivel mult mai avansat decât ne era cunoscut până în prezent” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piete, in cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.