blank

Au fost comandate 20 de avioane Airbus A321XLR pentru Wizz Air

0 563

Wizz Air Holdings Plc a anunțat astăzi achiziționarea a 20 de aeronave Airbus A321XLR. Tranzacția face parte dintr-un memorandum încheiat între Indigo Partners și Airbus.

Comanda actuală va fi livrată pe parcursul a trei ani, începând cu anul 2023. Varianta A321XLR va fi operată cu 239 de locuri, la fel ca și A321neo, pentru a asigura o omogenitate cu flota existentă a Wizz Air.

Airbus A321XLR pentru Wizz Air

Aeronavele Airbus A321XLR pot fi, de asemenea, utilizate în rețeaua existentă a Wizz Air cu aceeași eficiență. Finalizarea comenzii rămâne supusă aprobării de către acționarii Wizz Air, după caz.

„A321XLR este cea mai rentabilă aeronavă de acest tip și reprezintă o oportunitate semnificativă pentru Wizz Air de a-și extinde și mai mult rețeaua și a conecta puncte pe harta WIZZ care în prezent nu sunt accesibile, având în vedere capacitatea sporită a aeronavei. Astăzi, operăm zboruri pe rute de 5-6 ore spre satisfacția pasagerilor noștri, iar XLR va extinde oferta WIZZ de servicii de calitate și pe rute de 7-8 ore de zbor”, a declarat József Váradi, Chief Executive Officer al Wizz Air.

Anunțul de astăzi crește numărul de comenzi ferme ale Wizz Air la 276 de aeronave Airbus iar livrările sunt programate până în 2026.

Leave A Reply

Your email address will not be published.