blank

O nouă politică de taxare a bagajelor suplimentare pe zborurile TAROM

0 1.616

Începând de astăzi, 15 iulie 2020, intră în vigoare o nouă politică de taxare a bagajelor suplimentare pe zborurile TAROM. Modificările vizează valorile taxelor aplicabile, cât și reîncadrarea bagajelor speciale în anumite tipuri de categorii. Iar mai jos aveți toate detaliile.

Bagajelor suplimentare pe zborurile TAROM

TARIFE EXCEDENT BAGAJ – SISTEMUL PER PIESA(EURO)

DESCRIEREA BAGAJULUI ‘CHECKED’

TARIFE PER PIESA BAGAJ

DETALII

EXCEDENT NUMERIC

Zona 1

Zona 2

Zona 3

1-a Piesa Standard Suplimentara in Cabina Economic

55

65

135

Echipamentele sportive pana la 23kg(50.5lb) si dimensiuni pana la 158cm(62in)(ex.hochei,tenis,darts,etc.) sunt tratate ca o piesa de bagaj standard

1-a Piesa Standard Suplimentara in Cabina Economic daca documentul de plata(EMD-ul) se emite cu pana la 48 de ore inainte de zborul programat

35

45

95

Orice alta Piesa Suplimentara Standard, exceptand 1-a Piesa Standard Suplimentara in Cabina Economic

80

90

150

EXCEDENT GREUTATE

Zona 1

Zona 2

Zona 3

PLUS Excedent Greutate Peste 23kg(50.5lb) – pana la 32kg (70.5 lbs)

50

100

200

Peste 32kg (70.5 lbs)

cargo

cargo

cargo

Acceptate doar in regim cargo (rate cargo)

EXCEDENT DIMENSIUNI

Zona 1

Zona 2

Zona 3

PLUS Excedent Dimensiuni (suma celor 3 dimensiuni) peste > 158cm (62.2in) – pana la <203 cm (79.92in)

50

100

200

Necesita autorizarea Companiei TAROM

Peste 203cm (79.92in)

cargo

cargo

cargo

Acceptate doar in regim cargo (rate cargo)

Zona 1:  Interiorul Romaniei
Zona 2: Interiorul Europei si intre Romania si Middle East
Zona 3: Worldwide, cu exceptia Zona 1 si Zona 2

Precizari cu privire la excedentul de bagaje:

 1. Cumulul tarifelor pentru excedent Numeric si/sau Greutate si/sau Dimensiuni:
  In cazul in care pentru o piesa de bagaj sunt aplicabile mai multe taxe de excedent, acestea se vor aduna
 2. Greutatea Piesei Standard / Fractii: 
  La stabilirea greutatii piesei standard nu se iau in considerare fractiile cuprinse intre 23 si 24 de kg; piesa cu greutatea mai mare sau egala cu 24 de kg va fi considerata ca piesa cu greutate excedentara.
 3. Cumulul Greutatilor Pieselor:
  Nu se vor  cumula greutatile pieselor prezentate de pasager pentru transportul ca bagaj de cala, fiecare piesa fiind considerata ca atare si taxata conform Tabelului prezentat mai sus
 4. Cumulul Numarului de Piese:
  În cazul în care două sau mai multe persoane călătoresc împreună cu acelaşi zbor spre aceeaşi destinaţie, se prezintă împreună şi în acelaşi timp la locul de înregistrare, li se acordă dreptul de a cumula numarul de piese admise individual gratuit la transport, insa nu se vor accepta cumulul greutatilor/dimensiunilor pieselor.
 5. Echipamentele sportive de pana la 23kg(50.5lb) si dimensiuni pana la 158cm(62in) (e.g.hochei,tenis,darts,etc.) sunt tratate ca o piesa standard. In cazul depasirii normei gratuite de bagaj din bilet, acestea vor fi taxate in conformitate cu Tabelul prezentat mai sus. Echipamentele sportive care nu se incadreaza in aceasta categorie vor fi taxate in conformitate cu taxele prevazute la sectiunea Bagaje Speciale.

Aceste reglementări se aplică numai pe zborurile operate de TAROM cu aeronave proprii

Aceste reglementări se aplică numai pe zborurile operate de TAROM cu aeronave proprii. În cazul curselor operate în regim code-share de partenerii TAROM, este posibil să se aplice alte reguli impuse de operatorul zborului. Pentru a fi informaţi, vă recomandăm să consultaţi website-urile de specialitate ale companiilor respective.

Dacă în itinerariul biletului participă TAROM la conexiune cu alţi transportatori, se vor aplica normele şi tarifele de excedent ale primului operator în rută (TAROM) pentru sectorul/sectoarele pe care se înregistrează bagajele şi vă avertizăm ca aţi putea fi taxaţi pentru excedent bagaj de ceilalţi transportatori in rută.

Menţionăm că, în unele ţări din afara zonei EURO, este posibil ca pentru excedent de bagaj sa platiti in moneda locala echivalentul sumelor prezentate în tabel.

Leave A Reply

Your email address will not be published.