blank

O însoțitoare de bord EL AL a murit de rujeolă

0 881

Rujeola este o infecție virală acută, extrem de contagioasă, caracterizată prin febră, tuse, rinoree, conjunctivită, enantem (semnul Koplik) pe mucoasele bucale sau labială și o erupție cutanată maculopapulară generalizată. Din ultimele rapoarte reiese că rujeola este una dintre cele mai infecțioase boli din lume.

Însoțitoarea de bord EL AL, de origine israeliană, a luat boala în aprilie. Din cauza unor complicații, stewardesa a suferit leziuni ale creierului și a fost în comă indusă. Din păcate, aceasta a murit la vârsta de 43 de ani.

I s-a făcut rău pe un zbor New York – Tel Aviv, operat în luna aprilie. A decedat zilele trecute într-un spital din Tel Aviv. Sincere condoleanțe familiei!

A 3-a persoană decedată în Israel din cauza rujeolei

Aceasta este a 3-a persoană decedată de rujeolă în Israel. Cazurile au fost înregistrate în perioada noiembrie 2018 – iulie 2019. Acest lucru se întâmplă după 15 ani fără rujeolă în Israel.

În ultimele decenii, programele de vaccinare au diminuat mult numărul de cazuri de rujeolă. În anii 2000, SUA a declarat că boala a fost eradicată de pe teritoriul ei.

Din nefericire, campaniile antivaccinare au dus la reapariția acestei boli. În Europa, cazurile de rujeolă au crescut alarmant de mult începând cu 2017. Și a început să facă victime, fără să țină cont de vârstă. Au murit bebeluși de cîteva luni, au murit adolescenți și chiar persoane de peste 80 de ani.

Dragi pasageri, nu zburați dacă starea de sănătate nu este în parametri. Nu zburați cu copilați bolnavi de rujeolă, rubeolă sau cu alte boli ale copilăriei. Poate la ei este o formă simplă, însă adulții, după un timp, sunt expuși la complicații.

Însoțitorii de bord intră în contact cu mii de persoane și se expun acestor infecții și la diferite alte boli. Noi încurajăm vaccinarea, singurul remediu care ține boala la distanță.

Leave A Reply

Your email address will not be published.