blank

O companie aeriană va cântări pasagerii, la îmbarcare! Iată motivul!

0 639

Pasagerii care vor zbura cu operatorul aerian Korean Air vor avea încă un lucru înainte de îmbarcare – să urce pe cântar. Această acțiune nu are legătură cu prețul biletului și nu va influența călătoria, însă este extrem de necesară pentru aviația globală.

Korean Air este una dintre numeroasele companii aeriene din întreaga lume care trebuie să obțină periodic date despre greutatea pasagerilor pe baza cărora se calculeaza greutatea avionului la decolare.

Cât de importantă este greutatea corporală a pasagerilor?

Potrivit unui anunț al companiei aeriene, preluat de CNN, cântărirea pasagerilor va afecta unele zboruri care vor pleca de la Aeroportul Internațional Gimpo (GMP), în perioada 28 august – 3 septembrie, și de pe Aeroportul Internațional Incheon (ICN), în perioada 8-19 septembrie.

Atât pasagerii, cât și bagajele vor fi cântărite anonim, iar datele vor fi apoi împărtășite Ministerului Infrastructurii și Transporturilor din țară. Dacă un pasager dorește ca datele sale de greutate să nu fie colectate, Korean Air confirmă că acesta poate refuza cântărirea, informând un reprezentant al companiei.

În timp ce unii călătorii ar putea fi surprinși de această etapă a îmbarcării, ei trebuie să știe că decizia nu e a companiei aeriene, ci este una impusă de autoritățile de reglementare guvernamentale ale companiilor aeriene.

Greutatea medie a unui bărbat și a unei femei

La începutul acestui an, Air New Zealand a desfășurat un program similar cu unii dintre pasagerii care au zburat pe rutele sale internaționale, cum ar fi Auckland – JFK din New York. Și în trecut, alte companii aeriene au desfășurat programe similare, cum ar fi de exemplu Finnair.

Odată strânse datele, acestea ajută companiile aeriene să ia decizii cu privire la nevoile de combustibil și la distribuția greutății la bord. Avioanele suportă o greutate maximă la decolare (greutate compusă din greutate avionului, greutatea bagajelor, greutatea pasagerilor și greutatea combustibilului), iar companiile aeriene trebuie să se asigure că aceasta nu e depășită, cu toate marjele aferente.

În aviație, autoritățile au stabilit că un bărbat are greutate medie de 82 de kg, iar o femeie are 63 de kg, la care sunt adăugate greutățile bagajelor. Doar că în ultimii ani, aceste valori nu mai sunt de actualitate, populația globului având tendința să se îngrașe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.