blankblank

O aeronavă cargo Antonov An-12 Meridian Air s-a prăbușit în nordul Greciei, ucigând 8 membri ai echipajului

0 759

În seara zilei de 16 iulie, o aeronavă cargo An-12 Meridian Air s-a prăbușit în nordul Greciei, ucigând 8 membri ai echipajului. Este vorba de o aeronavă de marfă ucraineană care transporta echipamente militare din Serbia în Iordania. Înainte de prăbușire, piloții ar fi raportat probleme la motor.

Aeronava Antonov An-12 Meridian Air, înmatriculată UR-CIC, avea 51 de ani. Opera zborul MEM3032 între Nis, Serbia, și Amman, Iordania. În timp ce survolau nordul Greciei, piloții au cerut o aterizare de urgență la Kavala, Grecia, după ce au raportat o defecțiune la unul dintre cele patru motoare ale sale. 

Cu toate acestea, aeronava s-a prăbușit în jurul orei 22:45, ora locală, pe o pantă între Paleochori și Antiphilippi, înainte de a putea ajunge la aeroport. Localnicii au mărturisit că avionul a luat foc înainte de accident. Martorii spun că, după prăbușirea aeronavei, s-au auzit numeroase alte explozii, cel mai probabil de la muniția transportată.

Ambulanțele s-au deplasat la fața locului, dar nu au putut decât să verifice dacă printre cele opt persoane aflate la bord erau supraviețuitori. Din păcate, cei 8 membri ai echipajului și-au pierdut viața.

Leave A Reply

Your email address will not be published.