blank

Peste 200 de zboruri au fost anulate din / spre Italia din cauza grevelor ce au avut loc pe 17 iulie!

0 528

Pe 17 iulie, nu mai puțin de trei companii aeriene low-cost au făcut grevă în Italia – easyJet, Volotea și Ryanair. Și ca haosul să fie complet, au făcut grevă și controlorii de trafic aerian.

O grevă a controlorilor de trafic aerian și personalului navigant a trei companii low-cost a provocat duminică anularea multor zboruri din toată Italia. Peste 200 de zboruri au fost anulate duminică, 17 iulie, în Italia din cauza unei greve de avertisment de patru ore convocată de sindicatele controlorilor de trafic aerian și de lucrătorii de la trei companii aeriene low-cost. Cele mai afectate au fost zborurile interne, dar nici unele zboruri europene nu au decolat.

Apelul la grevă națională de la 14:00 la 18:00 a vizat controlorii de trafic aerian de la ENAV, precum și piloții și echipajul de cabină de la easyJet, Volotea și Ryanair. Această mișcare socială a avut loc la apogeul sezonului estival în Italia.

Sindicatele au explicat că controlorii de trafic aerian au suferit de „incapacitatea vădită a ENAV de a comunica și gestiona personalul”. În ceea ce privește piloții și însoțitorii de bord ai companiilor aeriene low-cost, aceștia lucrează în „condiții inacceptabile”. Aceștia acuză easyJet de concedieri nejustificate și Volotea că nu respectă legislația privind salariul minim.

Leave A Reply

Your email address will not be published.