blank

O aeronavă ATR 72 Carpatair a ieşit de pe pistă pe aeroportul Fiumiciuno din Roma (update)

2 849

O aeronavă ATR 72 Carpatair a ieşit de pe pistă pe aeroportul Fiumicino din Roma. Avionul venea de la Pisa şi avea 46 de pasageri la bord şi 4 membri ai echipajului. Opera zbor intern pentru Alitalia. În urma incidentului, 6 persoane au fost rănite, 2 dintre acestea ceva mai grav (o însoţitoare de bord şi un pasager).

Cauzele incidentului sunt puse pe seama vântului puternic, dar nu sunt excluse erorile de pilotaj şi chiar vina turnului de control. Martorii spun că avionul a aterizat cam dur pe pistă şi apoi s-a oprit pe iarbă. Posibil să fi fost o rafală mai puternică de vânt care a destabilizat aeronava la aterizare. Aeronava ATR 72 (YR-ATS) a suferit mai multe avarii la fuselaj şi motoare!

ATR_72_Carpatair

În urma acestui incident, Alitalia a suspendat zborurile operate împreună cu Carpatair până la finalizarea anchetei.

Comunicatul de presă Carpatair:

Carpatair confirma ca una dintre aeronavele sale ATR a iesit din pista la aterizarea la aeroportul Roma Fiumicino la 20:32 ora locala in aceasta seara in conditii de vant puternic de forfecare in apropierea solului. Toti cei 46 de pasageri si 4 membri de echipaj au parasite avionul pe usile din spate. 5 pasageri si 1 membru de echipaj au avut nevoie de ingrijiri medicale dintre care unul a fost transportat la spital. Carpatair opereaza de la inceputul anului 2012 cu doua aeronave proprii zboruri domestice pentru compania Alitalia in baza unui contract pe termen lung. Comandantul zborului are o experienta de 18550 de ore de zbor dintre care 9600 pe ATR, tipul de avion implicat in incident.

Update 3.02.2013:

Referitor la informatiile aparute in presa cu privire la decizia Alitalia de a suspenda zborurile Carpatair, acestea se refera doar la cele 2 aeronave ATR inchiriate de Alitalia de la Carpatair care efectuau zboruri intre Roma- Pisa si Roma-Bologna. Operarea regulata Carpatair in si dinspre Italia se desfasoara normal. In urmatoarele zile, dupa elucidarea cauzelor evenimentului survenit in 02 Februarie pe aeroportul din Roma, Alitalia va lua o decizie in privinta operarii cu aeronavele ATR 72-500 inchiriate de la Carpatair.

Leave A Reply

Your email address will not be published.