Marea Britanie blochează zborurile spre șase țări din Africa, din cauza unei noi tulpini depistată în Africa de Sud

0 255

Marea Britanie este îngrijorată de o nouă variantă de coronavirus care se răspândește în Africa de Sud. Primele studiile arată că vaccinurile sunt mai puțin eficiente în cazul acestei variante și ar pune în pericol eforturile de a lupta împotriva pandemiei, informează Reuters.

O nouă tulpină de coronavirus a fost depistată în Africa de Sud

Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a declarat că varianta, care se numește B.1.1.529, are o proteină în vârf care este total diferită de cea existentă în coronavirusul original pe care se bazează vaccinurile COVID-19. Oamenii de știință au spus că sunt necesare studii de laborator pentru a evalua probabilitatea ca mutațiile să conducă la o eficacitate mult redusă a vaccinului.

Varianta a fost identificată pentru prima dată la începutul acestei săptămâni, dar Marea Britanie s-a grăbit să introducă restricții de călătorie din Africa de Sud și cinci țări învecinate, acționând mult mai rapid decât în ​​cazul variantei dominante în prezent Delta.

Marea Britanie a anunțat că interzice temporar zborurile din Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho și Eswatini începând cu vineri, 26 noiembrie. Călătorii britanici care vor călători în UK din respectivele state vor fi plasați în carantină.

Leave A Reply

Your email address will not be published.