Noua Zeelandă face acum parte oficial din sistemul digital de certificate COVID-19 UE

1 91

După ce a îndeplinit toate cerințele pentru a deveni parte a sistemului principal utilizat pentru călătoriile în Europa, Comisia UE a anunțat că Noua Zeelandă a aderat oficial la Certificatul digital COVID-19 al UE.

„Acceptăm acum certificate COVID-19 emise de Noua Zeelandă! În același timp, Noua Zeelandă ne recunoaște #EUCovidCertificate”, a dezvăluit Comisia Europeană pe contul său oficial de Twitter.

Anunțul recent făcut stabilește că certificatele COVID care sunt emise de autoritățile Noii Zeelande vor fi acum recunoscute în aceleași condiții ca și certificatele digitale COVID-19 UE emise de țările UE și din spațiul Schengen.

Aceasta înseamnă că cetățenii Noii Zeelande pot călători în statele membre ale UE și în toate celelalte țări care sunt, de asemenea, conectate la EUDCC, fără a fi nevoiți să respecte reguli stricte de intrare, atâta timp cât dețin un certificat de vaccinare sau de recuperare.

Neozeelandezii care au un rezultat negativ al testului COVID-19 sunt, de asemenea, eligibili să călătorească în UE fără a fi supuși unor reguli suplimentare de intrare.

În mod similar, autoritățile din Noua Zeelandă ar trebui, de asemenea, să păstreze reguli de intrare relaxate pentru călătorii din UE și din țări terțe care dețin certificatul digital COVID-19 al UE. Decizia Comisiei UE de a recunoaște acum certificatele COVID emise în Noua Zeelandă a fost salutată și apreciată de autoritățile din Noua Zeelandă.

În afară de Noua Zeelandă și de celelalte trei țări din UE și zona Schengen, alte 11 țări sunt, de asemenea, conectate la sistemul EUDCC. Aceste țări sunt Albania, Armenia, Insulele Feroe, Israel, Maroc, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Panama, Turcia, Ucraina și Regatul Unit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.