Georgia, Moldova și Serbia se alătură sistemului de certificate digitale COVID-19 al UE

0 227

Georgia, Moldova și Serbia s-au alăturat oficial sistemului de certificate digitale COVID al UE, pe 15 noiembrie. Cele trei state au îndeplinit toate cerințele pentru a deveni parte a sistemului utilizat pentru călătoriile în Europa.„Astăzi, salutăm Georgia, Moldova și Serbia în sistemul nostru #EUCovidCertificate”, a scris Comisia UE pe contul său oficial de Twitter.

În conformitate cu noul anunț, certificatele COVID-19 care sunt emise de autoritățile din Georgia, Moldova și Serbia vor fi acum recunoscute în aceleași condiții ca și certificatul digital COVID UE emis de țările UE / Spațiul Schengen.

Înseamnă că cetățenii acestor țări terțe vor putea acum să călătorească în statele membre ale UE și în alte țări terțe care sunt deja conectate la sistem, atâta timp cât dețin un certificat valabil care dovedește vaccinarea sau recuperarea de COVID-19.

„Când călătorește, titularul certificatului digital COVID-19 UE ar trebui, în principiu, să fie scutit de restricțiile privind libera circulație: statele membre ar trebui să se abțină de la a impune restricții suplimentare de călătorie deținătorilor unui certificat digital COVID-19 UE”, a explicat Comisia.

Cu toate acestea, autoritățile din Georgia, Moldova și Serbia trebuie să păstreze reguli relaxate de intrare și de călătorie pentru alți deținători ai certificatului digital COVID UE, ceea ce înseamnă că cei care dețin documentul ar trebui, în general, să fie scutiți de toate regulile de intrare atunci când ajung într-una dintre cele trei ţări.

Cu excepția Georgiei, Moldovei și Serbiei care s-au alăturat sistemului tocmai acum, alte 11 țări terțe sunt, de asemenea, conectate la sistemului de certificate digitale COVID-19 al UE.

„49 de țări și teritorii de pe cinci continente sunt acum conectate la sistem, întărind astfel încrederea în călătoriile în siguranță în interiorul și în afara UE!” a declarat un reprezentant al Comisiei Europene.

Aceste țări sunt: Albania, Armenia, Insulele Feroe, Israel, Maroc, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Panama, Turcia, Ucraina și Regatul Unit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.