Australienii pot intra în Elveția fără viză, din ianuarie 2022

0 160

Consiliul Federal Elvețian a fost de acord să permită cetățenilor australieni să intre pe teritoriul său fără viză pentru diverse scopuri, inclusiv munca și sejururile pe termen lung.Decizia a fost anunțată de Secretariatul de Stat pentru Migrație al Elveției într-un comunicat de presă emis marți, 16 noiembrie,. Se amintește, de asemenea, că Consiliul Federal a decis să modifice în acest scop Ordonanța privind intrarea și acordarea vizelor (EGVO).

„ Cetățenilor australieni li se va permite să intre în Elveția fără viză, de la 1 ianuarie 2022. Ordonanța a fost modificată în consecință. Începând cu aceeași dată, cetățenii elvețieni vor avea acces la programul Australian Work and Holiday”, notează comunicatul de presă.

În ciuda scutirii de la obligația vizei, condițiile de intrare prevăzute de legislația elvețiană și de regulamentele Schengen vor rămâne în vigoare pentru australieni, la fel ca și pentru restul călătorilor din țări terțe. Aceasta înseamnă că, printre altele, australienii vor trebui să demonstreze că au mijloacele financiare necesare pentru a-și susține șederea în Elveția.

În același timp, australienii care intenționează să rămână pentru o perioadă mai mare de trei luni, precum și cei care intenționează să lucreze în țară, trebuie să obțină mai întâi un permis de ședere de la autoritatea competentă înainte de intrare în Elveția.

În prezent, cetățenii australieni pot intra în Elveția fără viză numai pentru perioade scurte de maxim 90 de zile, în scopuri care nu includ angajarea. Cu toate acestea, cei care doresc să lucreze în Elveția, precum și cei care doresc să rămână mai mult timp în țară, trebuie să solicite mai întâi o viză la autoritățile elvețiene din Australia.

„ Elveția eliberează între 500 și 800 de vize cetățenilor australieni în fiecare an”, notează Secretariatul de Stat pentru Migrație.

Ca reciprocitate, de la 1 ianuarie 2022, Australia va adăuga Elveția pe lista țărilor ai căror cetățeni sunt eligibili pentru programul Australian Work and Holiday. Țările care beneficiază deja de acest program sunt Argentina, Austria, Chile, China, Republica Cehă, Ecuador, Grecia, Ungaria, Indonezia, Israel, Luxemburg, Malaezia, Peru, Polonia, Portugalia, San Marino, Singapore, Republica Slovacă, Slovenia, Spania, Thailanda, Turcia, Uruguay și Vietnam.

Leave A Reply

Your email address will not be published.