Noua tulpină de coronavirus a băgat spaima în țările din Europa și Asia

0 623

B.1.1.529, numele unei noi tulpine de coronavirus, a băgat spaima în mai multe țări din Europa și Asia. Marea Britanie a anunțat suspendarea zborurilor spre șase state din Africa, printre care: Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho și Eswatini.

Germania a declarat că introduce Africa de Sud pe lista statelor cu o nouă tulpină de coronavirus, ceea ce înseamnă că se vor aplica și noi restricții de călătorie între Africa de Sud și Germania. Între timp, Spania a anunțat suspendarea zborurilor spre Africa de Sud și Botswana, din 30 noiembrie 2021. Franța a anunțat suspendarea zborurilor spre Africa de Sud pentru cel puțin 48 de ore. Persoanele care au călătorit în ultimele 14 zile în Africa de Sud sunt chemate de autorități la o testare RT-PCR.

Totodată, mai multe țări din Asia, printre care Singapore și Malaezia, au limitat călătoriile din Africa de Sud. Japonia nu blochează zborurile, dar înăsprește controalele la frontieră pentru sosirile din regiunea africană afectată de noua tulpină de coronavirus. De asemenea, India a emis o alertă din cauza noii variante de COVID-19 detectată în sudul Africii.  

Mai mulți cercetători au menționat că noua tulpină de coronavirus a suferit numeroase mutații, inclusiv asupra proteinei Spike, ceea ce ar putea compromite eficiența vaccinurilor existente. Încă nu se știe cât de periculoasă este această tulpină, dar știm din istoricul celor doi ani de pandemie că o nouă tulpină poate însemna rată mai mare de infectare, severitate și chiar creșterea ratei de mortalite.

Leave A Reply

Your email address will not be published.