Noua Capitală Administrativă a Egiptului, un oraș construit departe de haosul din Cairo

0 1.057

Încă din 2015, autoritățile din Egipt și-au exprimat dorința de a construi o nouă capitală administrativă și de afaceri. Acesta este principalul proiect de asemenea anvergură dezvoltat sub mandatul președintelui Abdel Fattah al-Sisi. Conform informațiilor existente, noua capitală este construită cu ajutorul Emiratelor Arabe Unite.La un update făcut zilele acestea, Noua Capitală Administrativă prinde contur la est de Cairo, iar primii funcționari ar urma să se mute în vara acestui an. Lucrările sunt în toi, orașul fiind proiectat ca un model de înaltă tehnologie pentru viitorul țării.

Conform publicației reuters.com, Noua Capitală Administrativă este proiectată să funcționeze pe baza tehnologiilor inteligente, departe de dezordinea și haosul din Cairo. Vor exista universități, facilități de agrement și cartiere diplomatice. O moschee uriașă prinde contur, la fel și clădirile administrative (ministere, clădiri parlamentare și complexul prezidențial).

Prima faza a proiectului estimată la 25 de miliarde de dolari

Costul estimat pentru prima fază a fost de 25 de miliarde de dolari. Conform informațiilor existente, Emiratele Arabe Unite a scăzut nivelul investițiilor în Noua Capitală Administrativă, iar cheltuielile au fost preluate de actuala guvernare a Egiptului

Cartier rezidential din Noua Capitala Administrativa – Egipt

Din cauza pandemiei de COVID-19, a încetinit progresul, iar prima fază dintre cele trei planificate, acoperind 168 kilometri pătrați, nu va fi finalizată conform planului. „Rata de finalizare a primei faze a trecut de 60% în toate proiectele”, a declarat Khaled el-Husseiny, purtătorul de cuvânt al noii capitale. Husseiny a mai declarat că se încearcă rezolvarea tuturor problemelor pe care le-au avut la Cairo.

Cu toate acestea, primii funcționari publici vor fi transferați în Noua Capitală Administrativă începând cu luna iulie 2021, înainte de finalizarea primei faze planificată pentru finalul acestui an. Odată terminat, Noua Capitală Administrativă va putea găzdui cel puțin 6 milioane de locuitori, fazele doi și trei fiind în mare parte rezidențiale.

Constructiile sunt in toi la Noua Capitala Administrativa – Egipt

Lucrările la fazele doi și trei ar putea dura zeci de ani până la finalizare, dar guvernul va putea funcționa normal în timp ce construcțiile vor continua, a declarat Amr Khattab, purtătorul de cuvânt al Ministerului Locuințelor, care este responsabil cu executarea unor părți ale orașului.

Deși există sprijin pentru argumentul guvernului potrivit căruia noua capitală poate reduce aglomerația din Cairo, există, de asemenea, îngrijorarea că va fi inaccesibilă pentru mulți egipteni. Sunt voci care spun că acesta va fi un oraș exclusivist pentru anumite clase sociale, nu pentru toți.

Leave A Reply

Your email address will not be published.