Noua Alitalia va fi lansată în iunie și va avea 90 de avioane.

0 961

În luna martie au apărut primele zvonuri despre renaționalizare companiei Alitalia. Ținând cont că Alitalia se confrunta cu o criză acută de lichidități pe fondul pandemiei de COVID-19, a fost dat un decret prezindețial pentru a fi injectate 500 de milioane de euro sub formă de fonduri de urgență.

Partidele politice italiene susțin această operațiunea scumpă sub pretextul menținerii unei companii aeriene naționale, care să opereze în interesul țării în situații de urgență, cum este această pandemie.

Noua Alitalia va fi lansată în iunie

Stefano Patuanelli, ministrul italian al Dezvoltării Economice, a menționat că noua Alitalia va fi lansată în iunie și va avea o flotă formată din 90 de avioane, din actualele 113 aeronave. Cu siguranță vor fi și ceva concedieri, dar interesul este acela de a fi menținute cât mai multe locuri de muncă din cele existente.

La început, va exista un număr limitat de aeronave din cauza cererii reduse din întreaga lume. Pe parcursul a câteva luni, vor fi folosite până la 40-50 de aeronave, au spus surse pentru Corriere della Sera. 30% din flotă va fi formată din avioane wide-body pentru zboruri lung-curier.

Cu siguranță, noua Alitalia va fi 100% de stat, dar cu evaluări periodice. Nu se știe dacă noua Alitalia va rămâne în SkyTeam sau va alege Star Alliance.

În teorie, noua Alitalia va opera de la hub-urile Milano Linate și Roma Fiumicino. Unii expeerți sunt sceptici când vine vorba de dimensiunea flotei și rețeaua operațională, ținând cont că cererea va fi mică o perioadă de timp post-COVID-19.

Până în prezent, Alitalia a primit ajutore de stat în valoare totală de 1.3 miliarde de EURO. Și cu toate acestea, în 2019 a înregistrat pierderi de aproximativ 300 de milioane de EUR. Guvernul italian a încercat să privatizeze compania, dar fără succes. Lufthansa, Delta Air Lines, EasyJet și Delta Air Lines, printre companiile interesate de Alitalia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.