Norwegian încearcă să scape de comenzile Airbus și Boeing.

0 336

Compania aeriană Norwegian este supusă unui proces de examinare în Irlanda și se află sub protecția falimentului în Norvegia, cele două țări în care sunt înregistrate majoritatea activelor companiei aeriene, inclusiv aeronavele.În mijlocul procesului, Norwegian caută să evite toate angajamentele financiare, inclusiv contractele de închiriere de avioane și comenzile de aeronave către Airbus și Boeing, a raportat Reuters, citând surse din interiorul companiei.

Procesul de restructurare a dus deja la suspendarea zborurilor lung-curier.

Procesul de restructurare a dus deja la suspendarea zborurilor lung-curier care erau operate folosind aeronave Boeing 787 Dreamliner. Prin urmare, compania a returnat 37 de aeronave Boeing 787 către locatori.

Compania aeriană încearcă să iasă din angajamentele față de cei doi producători. Norwegian trebuie să primească 88 de aeronave de la Airbus: 58 x A320neo și 30 x A321neo. Mai mult, transportatorul mai are de recepționat 97 de avioane de la Boeing: 5 x 787 și 92 x 737 MAX.

Transportatorul low-cost a dat în judecată Boeing, în iulie 2020, pentru „neglijență gravă, fraudă și încălcare a contractului”, o acțiune legată atât de aeronavele 737 MAX cât și de aeronavele 787. Compania a anulat comanda pentru cele 97 de aeronave plasate către Boeing, în iunie 2020, dar datele publicate de Boeing arată că acele comenzi Norwegian încă sunt active.

Leave A Reply

Your email address will not be published.