Noile uniforme EasyJet vor fi făcute din sticle de plastic reciclate

0 71

EasyJet a anunțat o nouă uniformă pentru echipajul său de cabină și piloții. Noile uniforme vor fi făcute din sticle de plastic reciclate și vor începe să fie utilizate luna aceasta, într-o inițiativă inovatoare pentru a-și arăta angajamentul față de sustenabilitate. Fabricate de Tailored Image și utilizând material de înaltă tehnologie, fiecare uniformă este alcătuită din 45 de sticle de plastic.

Cu aceasta inițiativă, compania low-cost britanică va împiedica ca aproximativ jumătate de milion de sticle de plastic să ajungă – în fiecare an – deșeuri de plastic. Nu numai că noua uniformă va ajuta la reducerea deșeurilor de plastic, dar materialul de înaltă tehnologie va fi fabricat din surse regenerabile de energie și va avea o amprentă de carbon cu 75% mai mică decât poliesterul tradițional.

Adaptată la stilul actual al companiei aeriene, noua propunere de uniformă a fost testată pentru prima dată anul trecut. Comparativ cu alternativa nereciclată, noua uniformă este mai rezistentă la abraziune și oferă o elasticitate și o durabilitate mai mare, reducând nevoia de a produce mai multe unități pe termen lung.

EasyJet nu a oferit niciodată paie de plastic, pe de altă parte compensându-și clienții cu o reducere de 50 de cenți la băuturile calde dacă își aduc propriul pahar reutilizabil.

Pe lângă noua țesătură, plasticul a fost înlocuit și în toate articolele de îmbrăcăminte pentru a integra materiale reciclabile și biodegradabile. În acest sens, bretele din plastic pentru gât au fost înlocuite cu altele din carton reciclabil, clemele din plastic pentru cămăși cu cleme metalice, mânecile exterioare din polipropilenă pentru cămăși au fost de asemenea înlocuite.

Această inițiativă se bazează pe pașii pe care easyJet i-a luat pentru a reduce plasticul la bordul aeronavelor sale, reducând – în același timp – numărul de articole din plastic de unică folosință utilizate pe zborurile sale. De exemplu, unele acțiuni includ introducerea unui castron mic pe bază de plante ca suport pentru pungi de ceai sau eliminarea a peste 27 de milioane de articole din plastic din aprovizionarea disponibilă la bord.

„Este o prioritate pentru noi să lucrăm în continuare la reducerea amprentei de carbon pe termen scurt, în timp ce continuăm să sprijinim dezvoltarea de noi tehnologii cu potențialul de a reduce radical emisiile de carbon din aviație, inclusiv utilizarea aeronavelor cu emisii zero. Partenerii inovatori cu care noi lucrăm, Wright Electric și Airbus, au stabilit programele ambițioase, astfel încât acest tip de aeronavă să fie pentru uz comercial și să devină realitate”, a spus Tina Milton, Directorul Serviciilor de Cabină de la easyJet.

Din 2000, easyJet a redus emisiile de carbon cu mai mult de o treime pentru fiecare kilometru parcurs pe pasager. În 2019, easyJet a devenit prima companie aeriană importantă din lume care operează zboruri neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon în toată rețeaua sa, compensând emisiile de carbon ale combustibilului utilizat pe toate zborurile sale prin scheme acreditate de două dintre cele mai înalte standarde de verificare., Gold Standard și Verified Carbon Standard.

Leave A Reply

Your email address will not be published.