Noile condiții de călătorie în Egipt: cu test COVID-19 din 15 august 2020.

3 7.414

Daca iti sunt utile aceste informatii, gandeste-te ca o cafea ne-ar energiza sa scriem mai multe informatii utile pentru tine.>>Meritam o cafea?<<

ACTUALIZARE 12 august 2020: Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile egiptene au anunțat noile măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Arabe Egipt, măsuri care vor intra în vigoare la data de 15 august 2020.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile egiptene, cetățenii străini care se deplasează în Republica Arabă Egipt, inclusiv cetățenii români, trebuie să prezinte la punctele de trecere a frontierei, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuării călătoriei. Măsura nu se aplică persoanelor care sosesc prin intermediul curselor aeriene directe pe aeroporturile din Sharm El Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam și Marsa Matrouh.

Totodată, potrivit noilor măsuri, persoanele care doresc să efectueze deplasări în/din Guvernoratul Sinaiul de Sud din/către alte localități aflate în Republica Arabă Egipt trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, în condițiile menționate anterior.

Știrea inițială: La data de 20 iulie 2020, Parlamentul egiptean a aprobat decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență pentru o perioadă de trei luni. A intrat în vigoare pe 27 iulie 2020. Se aplică pe fondul situației de securitate și a măsurilor adoptate pe linia combaterii pandemiei de COVID-19 din Egipt.

Noile condiții de călătorie în Egipt

Dar asta nu influențează prea mult călătoriile dintre România și Egipt. Conform informațiilor emise de Ministerul Afacerilor Externe, turiștii români nu vor intra în izolare și nici nu vor fi testați de COVID-19.

Fără test COVID-19 dacă se zboară direct în stațiune

În stațiunile turistice pot ateriza numai avioane charter (ale țărilor care permit deplasarea în Egipt), strict cu turiști. La sosirea pe aeroporturile din Egipt se vor lua măsuri speciale de verificare a temperaturii pasagerilor fără a se solicita testare PCR.

Fără viză pentru cei ce călătoresc direct spre stațiunile egiptene

La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan, turiștii români sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la 31 octombrie 2020).

Cetățenii români, care sosesc direct pe aeroportul din Cairo, au nevoie de viză de intrare. Se obține de la Ambasada Egiptului la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.

Este interzisă ieșirea din stațiunile turistice

Pe toată perioada sejurului este interzisă ieșirea din stațiunea turistică pentru efectuarea de vizite la diverse obiective turistice din Egipt.

Alte măsuri impuse de Egipt

Pentru persoanele, care se deplasează direct la Cairo și apoi doresc vizitarea stațiunilor Marsa Matrouh, Hurghada și Sharm El Sheikh, trebuie în mod obligatoriu să fie efectuat contracost un test COVID-19. Acesta se va realiza numai la Spitalul universitar Ain Shams din Cairo. Această situație este posibilă doar după efectuarea unei perioade de izolare de 7 zile la domiciliu/hotel.

De menționat și faptul că, la sosirea în Egipt, toți cetățenii români care desfășoară ALTE ACTIVITĂȚI decât cele turistice vor intra în izolare pentru 7 zile. Iar la revenirea în România nu mai este necesară izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

3 Comentarii
  1. Sorin Nichimis says

    Bună ziua , stiți care sunt condițiile de călătorie că turist in Abu Dhabi și Dubai ?
    Mulțumesc

    1. Sorin Rusi says
  2. Alecu Elena says

    Am rezervată o vacanta in Egipt Hurgada, pentru 7 nopti, începând cu 18 octombrie 2020. Credeti ca voi putea ieși din stațiune pentru a vizita obiectivele turistice, piramidele, etc?

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.