Noile condiții de călătorie în Egipt: cu test COVID-19.

3 8.582

La data de 21 ianuarie 2021, Parlamentul egiptean a aprobat decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență pentru o perioadă de trei luni, începând cu data de 24 Ianuarie 2021, pe fondul situației de securitate și a măsurilor adoptate pe linia combaterii pandemiei de COVID-19 din Republica Arabă Egipt.

RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI DINSPRE ROMÂNIA:

 • Începând cu luna septembrie 2020, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei.
 • Pasagerii aflați în tranzit (care nu stau la hotel și vor sta la Aeroportul din Cairo până la zborul următor) nu au nevoie de test PCR dacă destinația finală nu îl cere.
 • Pasagerii aflați în tranzit (care vor sta la hotel / NU în aeroport până la zborul următor) trebuie să aibă un test PCR negativ chiar dacă destinația finală nu necesită acest test. El este necesar pentru a putea sta la hotel.
 • Formular de sănătate completat de fiecare pasager. Acesta va fi oferit de agențiile de turism sau companiile aeriene care zboară spre Egipt.

Copiii sub 6 ani sunt scutiți de testul PCR

Este necesar ca testul să fie de tipul RT-PCR, efectuat de către un laborator specializat, autentificat prin ștampilă, fără a fi aplicate pe document corecții și/sau modificări. În mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autorităților egiptene trebuie să cuprindă data și ora recoltării probei biologice și să fie tradus în limba engleză sau arabă, cu mențiunea NEGATIVE.

Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt sunt copiii cu vârsta de sub 6 ani. Nu există alte categorii de persoane exceptate.

La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan turiștii sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la data de 30 Aprilie 2021). Cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.

În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unui caz de COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agravării simptomelor va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).

3 Comentarii
 1. Sorin Nichimis says

  Bună ziua , stiți care sunt condițiile de călătorie că turist in Abu Dhabi și Dubai ?
  Mulțumesc

  1. Sorin Rusi says
 2. Alecu Elena says

  Am rezervată o vacanta in Egipt Hurgada, pentru 7 nopti, începând cu 18 octombrie 2020. Credeti ca voi putea ieși din stațiune pentru a vizita obiectivele turistice, piramidele, etc?

Leave A Reply

Your email address will not be published.