Grecia deschide restaurantele, barurile și cafenelele începând cu 3 mai.

0 1.025

Grecia deschide restaurantele, barurile și cafenelele începând cu 3 mai, după mai mult de jumătate de an de restricții. Totodată, din 10 mai, acestea vor putea fi deschise până la ora 23:00. De asemenea, Grecia va redescide granițele pentru turiștii internaționali începând cu 15 mai.După redeschiderea teraselor și restaurantelor în aer liber – care au fost închise mai bine de 6 luni – tot din 3 mai se vor redeschide și școlile, liceele și uiversitățile, care au fost închise încă din luna februarie. Angajații barurilor și restaurantelor vor trebui să prezinte un certificat care să ateste că nu sunt infectați cu Covid-19, dar și rezultatul negativ al unui test PCR ce va fi efectuat gratuit, la domiciliu.

Grecia deschide restaurantele, barurile și cafenelele începând cu 3 mai.

Deschiderea oficială a turismului va permite sosirea călătorilor din străinătate, vaccinați, imunizați sau testați negativ. Ministrul grec al Turismului, Jaris Theocharis, a anunțat data redeschiderii turismului internațional în timpul ITB, chiar când țara se confrunta cu un număr record de infecții. Turismul reprezintă între 25% și 30% din PIB-ul Greciei.

În ciuda faptului că situația epidemiologică din Grecia a fost foarte complicată în ultimele luni, o mare speranță se află în avansarea campaniei de vaccinare. De curând a fost deschisă platforma de vaccinare pentru populația între 55 și 59 de ani, iar prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis a anunțat că, imediat după perioada Paștelui [ortodox], va fi vaccinată și populația cu vârsta peste 30 de ani.

7,4% din populația Greciei a fost complet imunizată, cu cele două doze de vaccin. În timp ce 17,5% au primit cel puțin o doză, cu date din 20 aprilie.

Grecia a început deja o ușoară relaxare a măsurilor restrictive, făcând pregătiri pentru deschidere a turismului. Din 19 aprilie, Grecia a eliminat carantina obligatorie pentru pasagerii din țările Uniunii Europene, Regatul Unit, Statele Unite, Israel, Serbia și Emiratele Arabe Unite. Măsura este în vigoare până pe 26 aprilie, ca un test, urmând ca după această dată să se ia noi măsuri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.