Noile condiții de călătorie în Belgia: de completat Passenger Locator Form (PLF) și, în unele cazuri, izolarea de 7 zile.

1 7.017

Călătoriile din Belgia în România nu sunt interzise, însă autoritățile belgiene descurajează ferm deplasările către zonele roșii din statele membre UE+. Începând cu data de 26 august 2020, autoritățile belgiene au inclus întreg teritoriul României în zona roșie.

Toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze, cu cel mult 48 de ore înainte de sosire, indiferent de modalitatea de transport, statut, țara de proveniență, un formular online, Passenger Locator Form (PLF)

Sunt exceptate de la completarea formularului persoanele care nu au stat mai mult de 48 de ore în afara Regatului Belgiei și cele care doresc să petreacă mai puțin de 48 de ore în acest stat.

La sosirea în Belgia, în funcție de răspunsurile la chestionarul de autoevaluare, atașat formularului Passenger Locator Form, călătorii pot primi un mesaj SMS prin care sunt informați cu privire la obligativitatea autoizolării (pentru o perioadă de 7 zile) și testării (în a 7-a zi).

Călătorii sunt rugați să urmeze instrucțiunile autorităților belgiene referitoare la autoizolare primite prin e-mail/sms, în urma completării formularul Passenger Locator Form.

Cu referire la persoanele care au petrecut mai mult de 48 de ore în străinătate și vor rămâne în Belgia pentru o perioadă care depășește 48 de ore, autoritățile belgiene avertizează că poliția va efectua controale suplimentare pentru a verifica completarea formularului de localizare a pasagerilor și, respectiv, respectarea măsurii carantinei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.