Noile condiții de călătorie în Irlanda: restricționarea deplasările pentru 14 zile. Perioada se poate scurta cu un rezultat negativ la test PCR pentru COVID-19.

0 767

Ca urmare a adoptării de către Consiliul UE a unui sistem comun de cartografiere a zonelor de risc din Uniunea Europeană și de coordonare a restricțiilor de călătorie adoptate pe fondul pandemiei de COVID-19, Irlanda impune următoarele măsuri:  • Persoanele care sosesc în Irlanda din zonele roșii, portocalii sau gri trebuie să-și restricționeze deplasările pentru 14 zile.
  • Persoanele care sosesc în Irlanda din zonele verzi sau din Irlanda de Nord sunt exceptate de la măsura restricționării deplasărilor.
  • Indiferent de nivelul indicatorului UE pentru Danemarca, persoanele care sosesc din Danemarca în Irlanda au obligația de a-și restricționa deplasările pentru 14 zile.

În conformitate cu decizia guvernamentală, restricționarea deplasărilor înseamnă, pe cât de mult posibil, evitarea contactului cu alte persoane și a interacțiunilor sociale.

În cadrul noului sistem, persoanele care călătoresc pentru exercitarea unor servicii esențiale și numai pe perioada îndeplinirii acelor sarcini nu trebuie să-și restricționeze deplasările.

În această categorie intră transportatorii internaționali (inclusiv lucrătorii din sectoarele aviației, transportului maritim și rutier), copiii cu vârsta sub 6 ani, precum și persoanele care efectuează călătorii din motive medicale care nu suferă amânare, motive imperative de afaceri sau familiale (de exemplu, participarea la ceremonii funerare), precum și personalul diplomatic.

Începând cu data de 29 noiembrie 2020, ora 00:00, persoanele care sosesc din zonele gri, portocalii sau roșii și care trebuie să își restricționeze deplasările pentru 14 zile, au posibilitatea de a reduce această perioadă în urma recepționării unui rezultat negativ/nedetectabil la testul molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat după cel puțin cinci zile de la sosirea în Irlanda.

În prezent, testul molecular tip PCR (test de reacție în lanț a polimerazei) este singurul tip de test acceptat de autoritățile de sănătate publică irlandeze pentru persoanele care sosesc în Irlanda din străinătate.

La intrarea în Irlanda, pe cale aeriană sau maritimă, pasagerii au obligația de a completa un formular de localizare (disponibil online sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc). 

Completarea corectă și completă a formularului de localizare este obligatorie. Nerespectarea măsurilor privind restricționarea deplasărilor pentru 14 zile (inclusiv declararea de informații false) constituie infracțiune și se pedepsește cu amendă de 2.500 euro sau închisoare până la 6 luni. 

Sunt exceptați de la completarea formularului furnizorii de servicii esențiale ale lanțului de aprovizionare, cum ar fi transportatorii, piloții și personalul maritim, precum și personalul diplomatic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.