Conditiile de intrare in Belarus: test negativ de tip PCR pentru COVID-19 si izolare 10 zile pentru cei ce calatoresc din Romania.

1 690

Din momentul în care prevederile decretului Consiliului de Miniștri nr. 705 intră în vigoare (20 decembrie 2020), cetățenii străini care sosesc în Republica Belarus (cu excepția celor care au permis de ședere permanentă sau temporară în acest stat) trebuie să dețină, în original sau copie, un document medical în format fizic sau electronic care să confirme rezultatul negativ al testului molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Testul PCR trebuie efectuat cu maximum trei zile (72 de ore) înainte de data intrării în Republica Belarus. Absența unui astfel de document medical stă la baza refuzului de a intra în Republica Belarus.

Cetățenii străini din 146 de țări trebuie să intre în izolare timp de 10 zile calendaristice

Totodată, conform noilor prevederi, atât cetățenii străini, cât și cetățenii Republicii Belarus care au sosit din statele incluse de Ministerul Sănătății pe lista statelor din „zona roșie” (începând cu 10 decembrie, 146 state sunt în această categorie, inclusiv România), trebuie să intre în izolare timp de 10 zile calendaristice de la data intrării pe teritoriul acestui stat. Nu sunt permise călătoriile în afara Republicii Belarus până la expirarea perioadei de autoizolare. 

Republica Belarus nu va mai permite ieșirea pe cale rutieră, fluvială și feroviară de pe teritoriul național a propriilor cetățeni

De asemenea, începând cu 20 decembrie 2020, Republica Belarus nu va mai permite ieșirea pe cale rutieră, fluvială și feroviară de pe teritoriul național a propriilor cetățeni și a cetățenilor străini care dețin un permis de ședere permanent sau temporar în acest stat. Părăsirea teritoriului Republicii Belarus va continua să fie permisă pe cale aeriană.

Interdicția de ieșire menționată anterior nu se aplică persoanelor care dețin pașapoarte diplomatice și de serviciu, delegațiilor oficiale, conducătorilor auto de transport rutier internațional, echipajelor de aeronave și nave, echipajelor trenurilor, oamenilor de afaceri și altor categorii. De asemenea, măsura nu se aplică persoanelor care au un contract de muncă sau studiază în străinătate, precum și persoanelor care dețin un permis de ședere în alt stat, însă aceste categorii de persoane vor putea să plece nu mai mult de o dată la șase luni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.