Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Noile condiții de călătorie în Austria, aplicate din 27 iulie 2020. Vezi principalele modificări!

2 35.936

Pe 24 iulie 2020, Autoritățile din Austria au publicat o nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Austria. Noile condiții se impun celor ce provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate de până la data de 30 septembrie 2020.

Perioada de izolare e de 10 zile

Principalele modificări, față de măsurile anterioare, sunt diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore și reducerea perioadei de izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată, de la 14 zile la 10 zile.

Testul negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore

Conform noilor prevederi, începând cu data de 27 iulie 2020, ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, imediat după intrarea în Republica Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.

Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

În situația în care cetățeanul străin nu poate prezenta certificatul medical sau dovada unei cazări adecvate, autoritățile austriece nu vor permite intrarea pe teritoriul Republicii Austria. 

Noile prevederi se aplică inclusiv turiștilor români.

Pentru cetățenii terți (non-UE), care vin din România, intrarea este permisă numai cu test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 negativ și sunt obligați să între în izolare la domiciliu sau într-o locație adecvată timp de 10 zile, pe cheltuiala proprie. Dacă nu pot demonstra existența unei locuințe adecvate pentru izolare, li se interzice accesul.

Persoane care vin din următoarele state: Andorra, Belgia, Danemarca, Germania, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Croația, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, San Marino, Elveția, Slovacia, Slovenia, Spania, Cehia, Ungaria, Vatican, Marea Britanie, Cipru, pot intra liber în Austria dacă prezintă un document care să ateste dreptul de ședere / reședință în Austria sau în statele menționate și fac dovada că în ultimele 10 zile nu au călătorit în afara Austriei sau a statelor respective.

Tranzitul este permis în regim permanent

Tranzitul este permis în regim permanent, fără oprire, pentru cetățenii care vin din România și care merg spre destinații din alte state. Autoritățile locale pot solicita prezentarea unor documente justificative care să asigure intrarea în țara de destinație: domiciliu / rezidență / drept de ședere / contract de muncă / orice altă dovadă a necesității intrării, de exemplu adeverință de tratament medical imperios necesar, de studii, precum și completarea unei declarații de tranzit, care se află mai jos.

declaratie-tranzit-austria

Recomandări pentru cetățenii români care efectuează deplasări între România și Austria

  • Pe cale rutieră: Se recomandă achiziționarea unei vigneta care dovedește plata taxei de autostradă înainte de a intra în Austria sau de la prima stație de alimentare cu combustibil (imediat după trecerea frontierei). Conform indicațiilor de pe verso, vigneta se lipește obligatoriu pe parbriz. În caz contrar se vor aplica amenzi.
  • Pe cale ferată:  Recomandăm consultarea regulată a site-urilor companiilor de cale ferată din cele două țări. Se aplică aceleași reguli și excepții ca la transportul rutier.  
  • Pe cale aeriană: Cursele directe România-Austria sunt suspendate în intervalul 16-31.07.2020.
Leave A Reply

Your email address will not be published.