fbpx Condiții de călătorie în Slovacia: prezentarea unui test negativ tip RT-PCR pentru SARS-CoV-2

Condiții de călătorie în Slovacia: prezentarea unui test negativ tip RT-PCR pentru SARS-CoV-2

0 230
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Carantina strictă este în vigoare de la 1 ianuarie 2021, cu unele excepţii, până la data de 24 ianuarie 2021, orele 24:00. În districtele Nitra, Bratislava, Malacky, Senec, Pezinok, Nové Zámky, Banská Bystrica şi Brezno sunt instituite măsuri consolidate de carantină, în perioada 11 ianuarie 2021 – 29 ianuarie 2021, orele 24:00.

România este considerat stat de risc sub aspectul situației epidemiologice privind pandemia de COVID-19.

Cetăţenii români care sosesc în Slovacia trebuie să prezinte la intrare un test molecular negativ tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau să intre în izolare la domiciliu sau la reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test molecular tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, în Slovacia, nu mai devreme de a 5-a zi de izolare. Dacă persoanele în cauză sunt asimptomatice, acestea pot ieși din izolare după a 10-a zi, fără efectuarea testului molecular tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Cetăţenii români cu reşedinţa permanentă sau temporară în Slovacia, care s-au vindecat de COVID-19 în ultimele trei luni anterior revenirii pe teritoriul Slovaciei, nu mai trebuie să se autoizoleze, ci doar să prezinte un certificat de la medicul de familie, prin care sunt scutiţi de la măsura izolării sau a carantinei, în baza articolului 1, paragraful 6 din Decretul nr. 26/2020 al Autorităţii de Sănătate Publică a Slovaciei.

Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Slovaciei în scopul repatrierii sau al deplasării în statul UE de destinaţie, fără prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, fără aprobare prealabilă din partea autorităţilor slovace, cu condiţia ca deplasarea pe teritoriul Slovaciei să aibă loc fără oprire, în decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul Slovaciei, inclusiv pentru realimentarea cu combustibil.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.