blank

Norvegia a adoptat noi măsuri pe plan național și regional

0 867

Pe 5 noiembrie, Norvegia a doptat noi măsuri în plan național și regional, în zonele care au devenit focare de infecții COVID-19. Astfel, au fost aprobate noile recomandări de ordin general pentru întreaga țară.

Noile recomandări de ordin general pentru Norvegia

Se recomandă evitarea deplasărilor în afara locuinței și a contactelor cu alte persoane. Se recomandă introducerea regulii de a avea doar 5 persoane în vizită, în afara membrilor familiei. Familiile cu mai mulți copii se pot întâlni chiar dacă împreună oaspeții depășesc numărul de 5.

Tinerii și adulții care au fost în grupuri de prieteni sau în alte situații unde nu a fost posibilă păstrarea distanței sociale de 1 metru, trebuie să păstreze o distanță de 2 metri față de alte persoane din grupurile de risc.

Se recomandă evitarea deplasărilor interne care nu sunt absolut necesare, inclusiv la casele de vacanță, dacă acest lucru nu se poate face fără a intra în contact cu alte persoane.

Universitățile, colegiile și alte unități de învățământ superior trebuie să evalueze în ce măsură pot trece, în perioada următoare, la alte forme de predare care să reducă prezența fizică și care să reducă presiunea pe mijloacele de transport în comun.

Școlile primare și gimnaziale trebuie să fie pregătite pentru varianta în care nivelul de alertă va fi ridicat la roșu, dacă tendința de creștere a infecțiilor va continua.

Reguli care urmează să fie aplicate la nivelul întregii țări.

Limitarea la 20 de persoane a participanților la evenimente private organizate în spații închise și la 50 de persoane la evenimente publice în spații închise, acolo unde nu există așezare fixă pe scaune.

La evenimente publice cu așezare fixă pe scaune pot participa până la 200 de persoane (se aplică începând cu luni, 9 noiembrie 2020).

Interzicerea admiterii de noi oaspeți în restaurante după ora 22.00 și închiderea barurilor după orele 24.00 (se aplică începând cu 6 noiembrie 2020).

Măsuri aplicabile la nivel local, în zonele focare de infecție

Oprirea sporturilor pe terenuri/stadioane în aer liber pentru adulți. Luarea în considerare a opririi practicării sporturilor pe terenuri și stadioane în aer liber și pentru copii și tineri sub 20 de ani.

Restricții suplimentare în funcționarea restaurantelor, cum ar fi închiderea completă a acestora după orele 22.00. Reducerea suplimentară a numărului de participanți la diverse evenimente.

Recomandarea folosirii măștilor de protecție în taxiuri, atunci când există această cerință și la utilizarea in mijloacele de transport public. Păstrarea a 2 metri distanță între persoane la desfășurarea de activități fizice în spații închise.

Introducerea obligativității lucrului de la domiciliu. Introducerea nivelului roșu de alertă pentru licee și colegii. Recomandări de evitare a folosirii transportului public.

Închiderea sau restricționarea folosirii unor spații de activități care au potențial mare de răspândire a infecției COVID 19, cum ar fi sălile de sport, bazinele de înot, sălile de jocuri, muzeele, bibliotecile sau alte spații pentru evenimente care nu au locuri așezate fixe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.