blank

Noi restricții în București. Se închid restaurantele și cafenelele la interior. Ce aveți cu HoReCa?

0 1.533

Marți seară, prefectul Bucureștiului a anunțat noile restricții, care vor intra în vigoare începând cu miercuri, 7 octombrie. Sub pretextul creșterii numărului de noi cazuri de COVID-19, autoritățile au decis să închidă teatrele, cinematografele, restaurantele și cafenelele la interior, în București.

Gheorghe Cojanu a explicat că toate aceste măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele 7 zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1.5 la 1000.

Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune, alte unități de cazare – unde este permisă servirea în interior numai pentru clienții cazați.

În momentul în care rata de incidență scade sub 1.5 la 1000, comunicată săptămânal, Comitetul pentru Situații de Urgență se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților.

După ce am aflat noile restricții, am stat și m-am întrebat: ”De ce autoritățile sunt pornite să distrugă turismul, HoReCa și industria transportului?”. Nu există cifre care să arate că marile focare sunt în cafenele și restaurante. Cu atât mai puțin în cinematografe și teatre.

Ba din contră, marile focare sunt în instituțiile statului, casele de bătrâni, casele de copii, alte sectoare aglomerate. Și totuți acestea rămân deschise. Adică COVID nu circulă în biserici, cazinouri, mall-uri? Pot paria (dacă tot sunt deschise cazinourile) că măsurile de prevenție s-au respectat mult mai bine în zona HoReCa comparativ cu alte industrii. De ce măsurile adoptate sunt cu jumătăți de măsură și nu sunt pentru toți la fel? Ori închideți tot, ori nu închideți nimic…Nu așa ar fi logic?

Ce aveți cu HoReCa?

Leave A Reply

Your email address will not be published.