Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Noi reguli în pandemie: masca devine obligatorie pe stradă; scutirile vor fi doar pentru vaccinați și trecuți prin boală; școlile rămân deschise până la apariția de cazuri de COVID-19!

0 1.350

În decursul zilei de 30 septembrie 2021, CNSU a adoptat o hotărâre de guvern care vine cu noi reguli aplicate în pandemie, în special în zonele unde indicele epidemiologic depășește 6/1000. Masca va deveni obligatorie și în spațiile deschise, inclusiv pe stradă, iar accesul la diferite activități se va face doar la 50% capacitate. Vor putea participa doar cei vaccinați sau care au avut COVID și s-au vindecat. Magazinele vor avea programul prelungit până la 22:00, în loc de 18:00, acolo unde se va impune carantina de noapte. Școlile rămân deschise și după incidența de 6/1000.

Localitățile cu peste 6 la mie intră în carantină în weekend. Circulația între orele 20:00 și 05:00 se va face doar cu declarație pe propria răspundere. Sunt exceptați de la această măsură doar cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală. În localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mie, măsura este valabilă pentru toate zilele săptămânii.

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.

Evenimentele private – nunți, botezuri, mese festive – pot fi organizate în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schemă completă, ori trecuți prin boală.

Hotărârea de guvern nr. 76 din 30 septembrie 2021

Leave A Reply

Your email address will not be published.