Grecia va impune noi restricții în Salonic: lockdown pe timp de noapte!

0 469

Grecia va impune lockdown pe timp de noapte și va interzice muzica la barurile, cafenelele și restaurantele din Salonic, al doilea oraș ca mărime din țar. Măsura vine după ce a crescut numărul de noi cazuri de COVID-19 în partea de nord a Greciei, a declarat joi guvernul

Ministerul Protecției Civile a declarat că orașul Salonic, zona metropolitană și regiunea vecină Halkidiki, împreună cu orașul central Larissa, vor fi mutate în restricțiile de nivel 4, de la 1 octombrie.

Grecia a trecut de prima fază a pandemiei într-o formă mai bună față de multe alte țări, dar a văzut o reapariție puternică a bolii în acest an și s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri în ultimele săptămâni. Vă reamintim că în Grecia nu au mai fost aplicate restricții anti-COVID pe durata verii, într-un efort susținut de a relansa turismul local.

Joi, 30 septembrie, tara a raportat 2 232 de noi infecții și 33 de decese asociate, aducând numărul total de infecții de la începutul pandemiei la 655 767, iar numărul morților la 14 828.

Cu o populație de 11 milioane de oameni, țara a administrat până acum mai mult de 12 milioane de doze de vaccin. Aproximativ 58% dintre greci sunt complet vaccinați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.