Monarch Airlines a oprit contractul cu Aurela Airlines după un incident pe Birmingham

0 438

Monarch Airlines, operator britanic cu baza pe Luton – Londra, a anunţat că a stopat procesul de leasing cu Aurela Airlines după ce un avion al companiei lituaniene a derapat de pe pistă la Birmingham. Aeronava 737-300 Aurela Airlines, înmatriculată LY-SKA, opera zborul ZB467 Nice – Birmingham sub contract Monarch Airlines.Se pare că au fost probleme la sistemul de rulare şi avionul nu a putut fi oprit pe pistă la aterizare, acesta alunecând pe iarbă. Nu au existat victime sau alte situaţii mai grave. Incidentul a avut loc pe 21 septembrie la ora 1.11PM UK.

Zborurile spre şi din Birmingham au fost amânate timp de aproximativ două ore. Unele spre Franţa şi Germania chiar au fost anulate, iar alte zboruri au fost operate cu întârzieri. Avioanele aflate deja în aer cu destinaţia Birmingham au fost redirecţionate spre Liverpool, East Midlands şi Manchester.

Unii pasageri au făcut haz de necaz şi au fost fericiţi pentru că totul s-a terminat cu bine. Se pare că problema la trenul de aterizare a existat încă de la decolarea de pe aeroportul din Nice.

Conform The Guardian, un pasager a postat pe contul de twitter:

„Just ‘landed’ in Birmingham. Plane did a rally slide into the grass after landing. Thanks Monarch!!”

Leave A Reply

Your email address will not be published.