Mobile World Congress Barcelona 2021 va primi 50 000 de vizitatori și se vor face teste la fiecare 72 de ore

0 687

Pe 28 iunie 2021, Barcelona va găzdui cel mai mare târg de tehnologie din lume: Mobile World Congress (MWC). Vă reamintim că ediția din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus, care a însemnat 28 000 de rezervări hoteliere aruncate ”la coșul de gunoi”.Cu ocaziei Mobile World Congress Barcelona din 2021, sunt așteptați jumătate dintre participanții pre-COVID, echivalentul a 45.000 – 50.000 de persoane, iar organizatorul GSMA a pregătit un plan de măsuri antic-COVID care include cerința testelor negative COVID-19 la fiecare 72 de ore.

Inițial târgul a fost programat în perioada 1 – 4 martie, dar a fost amânat din cauza evoluției pandemiei. Pentru a se asigura că evenimentul se desfășoară fără risc de contagiozitate, organizatorii au implementat un plan de sănătate și siguranță, care este aprobat de autoritățile sanitare catalane.

MWC va avea loc în perioada 28 iunie – 1 iulie la centrul de expoziții Gran Vía de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) și intenționează să adune în jur de 50.000 de persoane. Aceștia vor trebuie să poarte o mască de tip FFP2 și să respecte alte protocoale de siguranță, cum ar fi distanța fizică, igiena mâinilor și se vor face măsurători de temperatură.

Companiile mari vor fi prezente la MWC Barcelona 2021

John Hoffman, CEO de GSMA, a subliniat că restricțiile impuse pentru COVID-19 în toate țările împiedică organizarea unei ediții de aceeași anvergură ca și precedentele, dar are încredere că va fi un „succes”. Abia la ediția din februarie 2022 se poate vorbi de o normalitate cu privire la MWC și o organizare mult mai amplă.

În ceea ce privește participarea companiilor, organizatorul a înțeles că unii expozanți nu pot participa din cauza impedimentelor pandemiei, dar a reamintit că aproximativ 80% dintre companiile mari au semnat contractul de participare la Mobile World Congress Barcelona 2021.

Pentru a garanta siguranța și sănătatea participanților, vor exista mai multe centre, gestionate de aceeași organizație a târgului și un partener din domeniul medical care urmează să fie anunțat în curând, unde cei prezenți vor trebui să meargă la teste la fiecare 72 de ore. În plus, vor exista mai multe centre de testare.

Între 50 și 100 de hoteluri în Barcelona vor avea centre de testare

Conform celor explicate de Hoffman, vor exista între 50 și 100 de hoteluri în Barcelona cu centre de testare pentru participanții și, de asemenea, în locația Fira de Montjuïc.

Unul dintre pilonii planului de securitate va fi aplicația mobilă „My MWC”, unde vor trebui să se înregistreze toți cei care participă la târg. Va funcționa ca o amprentă digitală ce va permite intrarea în târg dacă datele sunt completate și se prezintă cu testul negativ.

Participanții, care vor călători cu avionul, vor necesita un test negativ înainte de a călători, în timp ce cei care sosesc cu trenul sau cu mașina vor trebui să meargă la centrele de testare MWC pentru a-și verifica starea de sănătate.

Toți participanții trebuie să prezinte un test rapid negativ valid pentru a intra în locație și testul trebuie repetat la fiecare 72 de ore, aceeași aplicație „My MWC” fiind cea care va notifica expirarea testelor menționate.

Contactul fizic va fi evitat

Pentru a evita aglomerația, au fost proiectate circuite de intrare și ieșire.

În plus, va fi promovat un mediu fără contact fizic, astfel încât spații precum restaurantele vor fi reproiectate pentru a asigura distanțarea: fluxul și densitatea oamenilor vor fi controlate și se va garanta ventilația corectă a spațiului.

În ceea ce privește spațiul, Hoffman a subliniat că, în ciuda reducerii prezenței, acestea vor ocupa cu siguranță toate pavilioanele centrului expozițional cu scopul de a asigura spațiu suficient pentru vizitatori.

De asemenea, aceștia vor spori personalul medical din incintă pentru a efectua evaluări, vor face PCR sau teste rapide și vor colabora, atunci când este necesar, cu autoritățile medicale catalane.

Datele de urmărire a contactelor vor fi, de asemenea, partajate cu autoritățile sanitare, dacă este necesar, pentru a atenua în continuare expunerea.

Vă reamintim că în urmă cu doar două săptămâni, MWC din Shanghai a fost ținut „în siguranță” cu aproximativ 17.000 de participanți și nu au fost incidente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.