Thailanda va reduce perioada de carantină COVID-19 pentru călătorii vaccinați

0 1.343

Începând cu luna aprilie, Thailanda va reduce carantina obligatorie de la 14 la 7 zile pentru străinii care sosesc în țară și care au fost vaccinați împotriva coronavirusului, a declarat luni (8 martie) ministrul sănătății din Thailanda.Cei care nu au fost încă vaccinați, dar cu certificat negativ la testul de COVID-19, vor sta în carantină timp de 10 zile, a spus el.

Străinii care călătoresc în Thailanda cu certificate de vaccinare în conformitate cu cerințele fiecărei mărci, vor trebui să facă o carantină timp de doar șapte zile„, a spus Anutin, referindu-se la dozele necesare pentru a fi eficiente.

Limitările de zbor ale Thailandei, cerințele sale stricte de intrare și carantina obligatorie pentru toate sosirile au fost esențiale pentru succesul său în limitarea răspândirii virusului la puțin peste 26.000 de cazuri și 85 de decese.

Aceste măsuri au distrus sectorul turistic, provocând pierderi de locuri de muncă pe scară largă, închiderea afacerilor din sectorul turistic și contribuind la cea mai accentuată prăbușire economică a țării din ultimele două decenii.

Noile măsuri nu se aplică celor care călătoresc din Africa, aceștia fiind supuși carantinei de 14 zile din cauza noilor variante de coronavirus.

Cetățenii thailandezi vaccinați, fără un certificat care să ateste că nu au coronavirus, trebuie să petreacă o săptămână în carantină după două teste negative în țară.

Abia din octombrie, în cazul în care Thailanda reușește să vaccineze 70% din personalul medical și grupurile cu risc, ar putea fi ridicate aceste măsuri restrictive, a spus Anutin, adăugând că este posibil să se renunțe complet la carantină.

Thailanda a vaccinat până acum 27.497 de persoane, majoritatea lucrători medicali. Se utilizează vaccinul Sinovac Biotech. Thailanda a a comandat 61 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca pentru vaccinarea în masă, care va începe în iunie.

Anutin a spus că este posibil ca țara să fie nevoită să comande încă 10 până la 20 de milioane de doze, pe care le-ar putea primi de la alți producători.

Leave A Reply

Your email address will not be published.