Masca rămâne obligatorie în avioanele și aeroporturile din Marea Britanie, în ciuda relaxărilor din 19 iulie

0 1.249

Pasagerii vor fi în continuare obligați să poarte măști în aeroporturi și în zboruri începând de luni, în ciuda relaxării din 19 iulie. Guvernul britanic a anunțat că masca nu va mai fi obligatorie în spațiile publice din Anglia, dar transportatorii vor putea decide dacă masca rămâne obligatorie în mijloacele de transport.

Aeroporturile și companiile aeriene din Marea Britanie au confirmat că cerința de a purta masca va rămâne o condiție importantă de transport, începând cu 19 iulie.

Acoperirea feței va fi necesară la intrarea într-un aeroport și până la finalizarea călătoriei. Scutirile actuale pentru copii și persoanele cu probleme de sănătate vor rămâne în vigoare. Însăr pasagerilor care refuză să poarte masca fără motive medicale li se va refuza îmbarcarea.

Într-o declarație comună, Iata, Airlines UK, Asociația Operatorilor Aeroportului (AOA) și Consiliul Reprezentanților Companiilor Aeriene din Marea Britanie (BAR-UK) au confirmat: „Pasagerilor li se va cere să poarte masca. Acolo unde este necesar, cerința va fi aplicată prin refuzul îmbarcării.”

Aceștia au spus că cerința va rămâne în vigoare „în conformitate cu orientările guvernamentale și cerințele internaționale”. „Măștile vor rămâne un element esențial al acestor măsuri și vor fi necesare atât pentru zborurile internaționale, cât și pentru cele interne. Acest lucru este în conformitate cu reglementările și îndrumările existente în Marea Britanie și la nivel internațional. În Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor, măștile de față continuă să fie mandatate de guvernele descentralizate.

La nivel global, Organizația Aviației Civile Internaționale (OACI) recomandă utilizarea măștilor pentru călătoriile cu avionul. „Această decizie reflectă faptul că aeroporturile și avioanele sunt zone în care distanțarea socială nu este întotdeauna posibilă.”

„Măsura cu privire la măștile necesare în călătoriile cu avionul va fi revizuită pe măsură ce evoluează situația de sănătate”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.