COVID-19 Daily – 16 iulie 2021: ECDC anunță valul 4 de COVID-19; masca revine într-o zonă din Franța; Ungaria aprobă a treia doză de vaccin!

0 626

Finalul de săptămânî nu vine cu vești prea bune. După actualizarea datelor, ECDC trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de noi cazuri și valul 4 de COVID-19. Locuitorii unei regiuni din Franța vor fi obligați să poarte iar mască. SUA ia în calcul să ridice interdicțai de călătorie spre Europa. Hai să vedem noutățile de astăzi!

  • Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) prezice o creștere accentuată a cazurilor de COVID-19 în luna următoare și anunță valul 4. Oficialii ECDC au declarat că varianta Delta va fi responsabilă pentru o creștere de cinci ori a infecțiilor în Europa, până la 620 de cazuri la 100.000 de europeni. 
  • Regiunea nordică a Spaniei, Catalonia, va reintroduce o interdicție de călătorie pe timp de noapte în încercarea de a reduce o nouă creștere a numărului de noi infecții. Noile restricții vor include și Barcelona, ​​cel mai mare oraș din regiune. Catalanii trebuie să rămână acasă între orele 01:00 – 06:00 în zonele cu 400 de cazuri la 100.000 de locuitori. 
  • Oamenii din regiunea Pirineilor Orientali, care are o graniță muntoasă cu Spania și include orașul Perpignan, vor trebui să poarte măști în toate spațiile publice, în interior sau în exterior. Plajele și traseele montane sunt scutite. 

SUA pregătește ridicarea restricțiilor de călătorie în Europa

  • Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că interdicția națională de călătorie în Europa ar putea fi în curând ridicată. Majoritatea cetățenilor non-americani nu pot zbura în SUA dacă au fost în Marea Britanie sau în 26 de țări ale zonei de călătorie Schengen din UE.
  • Insulele Baleare spaniole – Ibiza, Mallorca și Menorca – se vor întoarce pe „lista galbenă” din Marea Britanie, pe 19 iulie. După 19 iulie, vizitatorii și repatriații vor trebui să se izoleze timp de 14 zile după aterizarea în Marea Britanie. 
  • Turnul Eiffel din Paris se va redeschide după nouă luni de când a fost închis. Capacitatea sa va fi limitată la jumătate din numărul obișnuit (deci doar 13 000 de vizitatori pe zi). După cea mai lungă perioadă de blocaj de după al doilea război mondial, aproximativ jumătate din vizitatori sunt așteptați să fie francezi.
  • Oficialii din Belgia vor începe verificarea directă a certificatelor COVID-19 și a formularelor de localizare ale pasagerilor. Dacă nu veți avea documentele solicitate, amenda este de 300 USD. Persoanele care încearcă să utilizeze documente false vor primi o amendă de 886 USD. Companiile aeriene neglijente în verificarea documentelor pasagerilor vor putea fi amendate cu până la 56.700 USD.
  • Ungaria decide să aprobe administrarea unei a treia doze de vaccin anti-covid. Prim-ministrul Viktor Orban a anunțat că vaccinarea cu a treia doză va ajuta la stoparea amenințării unui al patrulea val. De la începutul lunii august, oamenii pot solicita o a treia doză. Aceasta poate fi administrată la patru luni după rapel, iar medicii vor putea decide ce tip de vaccin poate fi utilizat.
Leave A Reply

Your email address will not be published.