Maroc suspendă zborurile cu Marea Britanie, Germania și Olanda

0 285

Biroul Aeroporturilor din Maroc (ONDA) a dezvăluit că toate zborurile din și către Marea Britanie, Germania și Olanda sunt suspendate începând din 21 octombrie. Această decizie a fost determinată din cauza situației epidemiologice a acestor țări și va rămâne în vigoare până la o nouă notificare

„ În urma deciziei autorităților marocane, toate zborurile din Maroc către Regatul Unit, Germania și Țările de Jos sunt suspendate până la o nouă notificare. În acest scop, Royal Air Maroc își sprijină pasagerii prin autorizarea modificării și rambursării”, a menționat Royal Air Maroc într-un comunicat de presă.

În plus, călătorii își pot schimba gratuit data și destinația biletelor până pe 15 decembrie sau pot primi un voucher de rambursare valabil 12 luni de la emitere. În plus, călătorii pot primi o rambursare în numerar în contul cu care și-au cumpărat biletul de avion.

Anterior, guvernul marocan a interzis, de asemenea, legăturile aeriene cu Rusia din cauza preocupărilor legate de ratele infecțiilor cu COVID-19.

Din 15 octombrie, Marocul nu mai este considerată o țară cu risc ridicat de către Germania, alături de Algeria, Fiji, Sri Lanka și Tunisia. Aceasta înseamnă că pasagerii pot călători din Maroc spre Germania prin prezentarea unui Certificat COVID-19, care să indice că au fost complet vaccinați împotriva virusului cu 14 zile înainte sau au fost testați negativ cu 72 de ore înainte de a ajunge în Germania.

Marocul este plasat în zona cu risc ridicat a Țărilor de Jos, iar călătorii pot intra în Olanda doar din motive necesare. Prin urmare, la sosire este necesar și un certificat care indică vaccinarea completă sau un test PCR / antigen negativ efectuat înainte de plecare, pe lângă completarea formularului de localizare a pasagerilor.

Din 11 octombrie, guvernul britanic a recunoscut certificatele de vaccinare emise în Maroc, ceea ce înseamnă că cei ce prezintă astfel de documente sunt eligibile pentru a intra în Marea Britanie.

Pe de altă parte, Marocul permite călătorilor vaccinați cu următoarele vaccinuri să intre în țară fără cerințele de carantină:

  1. AstraZeneca-SK Bio
  2. Sinopharm
  3. Sputnik
  4. Pfizer / BioNTech
  5. Janssen (Johnson & Johnson)
  6. CoviShield (India)
  7. Moderna
  8. Sinovac

Până în prezent, Maroc a raportat că 57% din populația eligibilă este complet vaccinată, puțin peste 21 de milioane de locuitori.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 942 779 de cazuri pozitive cu COVID-19 au fost înregistrate în Maroc, dintre care 499 au fost raportate în ultimele 24 de ore. Mai mult, cinci decese legate de Coronavirus au fost raportate recent în Maroc, ducând ratele de deces cauzate de virus la 14566.

Leave A Reply

Your email address will not be published.