blank

”Marea Mutare” Turkish Airlines a fost realizată cu succes

0 1.223

Pe 5 și 6 martie, pe durata a 45 de ore, a avut loc cea mai mare mutare logistică și operațională din istoria aviației comerciale moderne. Toată logistica a fost mutată de la Aeroportul Internațional Ataturk la Noul Aeroport al Istanbulului.

Totodată, Turkish Airlines a fost nevoită să mute și întreaga flotă de avioane comerciale. Vă reamintim că, începând cu 6 aprilie, Aeroportul Internațional Ataturk a fost închis pentru traficul de pasageri.

”Marea Mutare” Turkish Airlines

Conform informațiilor oficiale Turkish Airlines, Marea Mutare era realizată în proporție de 96% cu 12 ore mai devreme față de ora stabilită.

Cele 10 000 de piese, în greutate totală de 47 000 de tone, au fost transportate cu peste 700 de camioane.

Oficial, din 6 aprilie 2019, Turkish Airlines își are baza operațională la Noul Aeroport Istanbul. Se vrea a fi cel mai mare aeroport din lume, însă va mai trece ceva timp până când va ajunge la capacitatea maximă.

noul-aeroport-istanbul-turkish-airlines-1

Noul Aeroport din Istanbul este un proiect de 11 miliarde de dolari, care va fi dezvoltat în 4 etape.

Prin 2025, odată cu finalizarea celor 4 faze de dezvoltare, Noul Aeroport Istanbul va avea o capacitate de 200 de milioane de pasageri.

Vor fi 6 piste, 4 terminale, 1 turn de control al traficului aerian și 8 turnuri de control al traficului la sol, parcare pentru 500 de avioane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.