Marea Britanie pregătește culoarele aeriene cu scop turistic. România nu e pe listă pentru 2020!

0 7.614

Săptămâna viitoare, autoritățile din Marea Britanie vor anunța primele culoare verzi aeriene cu scop turistic. Britanicii ar putea călătorii în siguranță în vacanță, începând cu 4 iulie.Boris Johnson se va întâlni cu prim-secretarul Dominic Raab și cu secretarul transporturilor, Grant Shapps, pentru a pune la punct ultimele detalii cu privire la culoarele aeriene cu scop turistic, care le va permite britanicilor să plece în vacanță și să se întoarcă fără a mai sta în izolare.

Marea Britanie pregătește culoarele aeriene turistice

Surse din industrie se așteaptă ca britanicii să poată începe zborurile în străinătate începând cu 4 iulie, iar lista ar trebui să includă până la 50 de țări.

Însă la întoarcere, pasagerii vor completa un formular de carantină, chiar dacă nu va exista nicio obligație de a se izola la returul din țările considerate cu risc scăzut de infectare.

Conform surselor, Marea Britanie va semna acorduri cu Franța, Italia, Spania, precum și cu alte țări din Europa. Din păcate, în acest moment, nu există informații despre un astfel de acord cu România. Poate și pentru că țara noastră nu este în topul preferințelor turistice ale britanicilor.

Marea Britanie pregătește culoarele verzi aeriene

Germania, Austria, Grecia, Belgia, Olanda, Gibraltar, Bermuda și, eventual, Portugalia vor completa prima listă a țărilor sigure. Grecia este deschisă britanicilor și îi va aștepta începând cu luna iulie. Însă decizia finală va fi luată de autoritățile de la Londra.

Conform thesun.co.uk, în luna august, Marea Britanie va pregăti culoarele verzi aeriene spre țări ca Emiratele Arabe Unite, Turcia sau Canada. Spre finalul anului, Marea Britanie va deschide culoarele verzi aeriene cu scop turistic spre SUA, America Latina sau Mexic.

Vom reveni cu informațiile oficiale, după semnarea acordurilor!

Leave A Reply

Your email address will not be published.