Marea Britanie introduce carantina instituționalizată la hotel pentru călătorii sosiți din țările roșii

0 2.566

Ministrul afacerilor externe, James Cleverly, a apărat planul guvernului de a pune în carantină călătorii în hoteluri, care începe pe 15 februarie. Toți cei ce vor călători din țările roșii vor fi obligați să rămână 10 nopți într-un hotel desemnat de autorități.

Este de aşteptat să fie rezervate hoteluri pentru carantină în apropierea aeroporturilor Heathrow, Gatwick, London City, Birmingham, Bristol, Manchester, Edinburgh, Glasgow şi Aberdeen. Guvernul lucrează în ritm alert pentru a-și asigura camerele necesare, purtând discuții cu peste 60 de companii din industria hotelieră și turistică.

Potrivit BBC, în primele ore după confirmarea noilor reguli de carantină legată de COVID-19, guvernul de la Londra a rezervat mii de camere de hotel. Autorităţile se aşteaptă ca în fiecare zi să revină în Regatul Unit, în medie, 1.000 de persoane din locuri unde sunt răspândite noile variante ale coronavirusului.

Regulile afectează rezidenții Regatului Unit și cetățenii irlandezi care vor călători din 33 de țări aflate pe „lista roșie”. Multe dintre acestea sunt din America de Sud, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite și Portugalia.

Măsura carantinării instituționalizate la hotel este introdusă într-un efort sporit de a controla răspândirea noilor variante de coronavirus identificate pentru prima dată în Africa de Sud și Brazilia, despre care oamenii de știință cred că pot fi mai infecțioase și pot reduce eficacitatea vaccinurilor.

Călătorilor non-britanici din aceste țări li se interzice oricum intrarea în UK, deci de aceea nu sunt, în acest moment, afectați de planul de carantină.

Leave A Reply

Your email address will not be published.