fbpx Condițiile de intrare în Suedia: prezentare test PCR COVID-19 negativ

Condițiile de intrare în Suedia: prezentare test PCR COVID-19 negativ

0 430
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

STARE DE URGENȚĂ: Nu. Riscul de răspândire a infecției în comunitate este în continuare evaluat de către autoritățile suedeze a fi „Foarte înalt”, cel mai înalt grad.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL SUEDIEI: 

Începând cu data de 6 februarie 2021, ora 00:00, toți cetățenii străini care călătoresc în Regatul Suediei trebuie să prezinte la frontieră un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii (atenție, nu față de momentul îmbarcării!). 

Este obligatorie respectarea strictă a perioadei de valabilitate a testului, în practică existând situații în care Poliția suedeză nu a permis intrarea persoanelor care au prezentat un test negativ a cărui valabilitate a depășit chiar și cu 15 minute intervalul admis de maximum 48 de ore anterior sosirii în Suedia. 

Tipurile de teste acceptate împotriva virusului SARS-CoV-2 sunt următoarele: PCR, antigen sau LAMP. Pentru a fi considerat valabil testul, următoarele informații trebuie să fie înscrise în certificat: numele persoanei testate, data și ora preluării probei, modalitatea de testare (PCR; antigen sau LAMP), rezultatul testului și datele emitentului. Limba acceptată în vederea prezentării testului este: engleză, suedeză, daneză și norvegiană.

În situația neprezentării testului sau a neîndeplinirii cerințelor menționate, intrarea în Regatul Suediei va fi refuzată.

Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, rutieră, maritimă și feroviară.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane:

  • persoanele cu vârsta de până la 18 ani (minorii);
  • persoanele rezidente în Regatul Suediei (pentru cel puțin un an și care pot dovedi acest fapt prin prezentarea unei dovezi de înregistrare la Agenția Fiscală Suedeză sau printr-un alt document, de exemplu permis de ședere);
  • lucrătorii transfrontalieri, cu condiția testării regulate (cel puțin o dată pe săptămână);
  • persoanele care sunt implicate într-un transport medical;
  • transportatorii de mărfuri și alte categorii de personal din sectorul de transport;
  • persoane care se deplasează din motive familiale urgente;
  • persoanele care au nevoie de protecție internațională sau care au un alt motiv umanitar;
  • persoanele care sunt supuse unei intervenții medicale sau altor tipuri de îngrijire medicală în Regatul Suediei care nu pot fi amânate;
  • navigatorii (marinarii);
  • personalul implicat în acțiuni de cooperare polițienească internațională, vamală sau în acțiuni de salvare.

Autoritățile suedeze recomandă ferm tuturor persoanelor să se izoleze

De asemenea, autoritățile suedeze recomandă ferm tuturor persoanelor, indiferent de cetățenie, exceptate sau nu de la prezentarea testului împotriva virusului SARS-CoV-2, care sosesc în Regatul Suediei să se izoleze și să evite contactele sociale pentru o perioadă de șapte zile și să efectueze un nou test în a cincea zi. Recomandarea de izolare se aplică și celor care locuiesc împreună cu persoanele care sosesc în Suedia.

Autoritățile suedeze recomandă persoanelor care se încadrează într-una din categoriile menționate anterior, care sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, să efectueze un test fie înaintea călătoriei, fie cât mai curând după sosire, să se izoleze evitând contactele sociale timp de 7 zile și să se testeze din nou în a cincea zi.

Intrarea tuturor persoanelor (cu excepția cetățenilor suedezi) care călătoresc din Norvegia, Marea Britanie sau Danemarca către Suedia este interzisă până la data de 31 martie 2021, inclusiv pentru persoanele aflate în tranzit (lista excepțiilor poate fi consultată mai jos). 

Au fost suspendate toate intrările care nu sunt necesare pe teritoriul Suediei pentru cetățenii statelor care nu sunt membre ale Uniunii Europene (UE), Spațiului Economic European (SEE), precum și Confederației Elvețiene. Măsura este valabilă până la data de 31 martie 2021 și nu include un grup de 7 state terțe.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.