Marea Britanie interzice companiilor aeriene din Rusia să vândă sloturile din aeroporturile britanice

0 528

Guvernul Marii Britanii a impus noi sancțiuni asupra marilor companii aeriene rusești, spunând că le va împiedica să vândă sloturile neutilizate pe marile aeroporturi britanice, în valoare de până la 50 de milioane de lire sterline.

Restricțiile vor afecta Aeroflot, deținută de stat, cea mai mare companie aeriană a Rusiei, plus Ural Airlines și Rossiya Airlines.

Vestea vine în momentul în care secretarul pentru Transporturi, Grant Shapps, preia președinția Forumului Internațional al Transporturilor, pe care îl va folosi pentru a solicita un răspuns unitar împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia.

Shapps a spus: „Marea Britanie a fost una dintre primele națiuni care a implementat sancțiuni împotriva lui Putin și aliaților săi; le-am interzis navele și avioanele”.

„Astăzi, guvernul Regatului Unit a impus o restricție puternică pe care am întreprins-o deja împotriva transportatorului emblematic al Rusiei, Aeroflot, împreună cu Rossiya și Ural Airlines.

„Acest lucru înseamnă că nu vor putea să-și folosească sloturile de aterizare pe aeroporturile din Marea Britanie. Acțiunile noastre vor împiedica Rusia să vândă sloturile și să încaseze până la 50 de milioane de lire sterline.”

Sancțiunile anterioare ale Regatului Unit au interzis anterior Rusiei să acceseze spațiul aerian și apele Marii Britanii și au interzis exportul de bunuri și tehnologie de aviație.

Anunțul guvernului a adăugat: „Sancțiunile economice puternice au, de asemenea, un impact pe termen lung asupra economiei Rusiei. În timp ce Kremlinul a reușit să stabilizeze rubla, Rusia se îndreaptă în continuare către cea mai profundă recesiune de la prăbușirea Uniunii Sovietice.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.