blank

Marea Britanie actualizează sistemul semafor: Spania, Grecia și Franța rămân pe lista galbenă

0 584

Astăzi este programată noua revizuire a semaforului englez. Nu se așteaptă modificări în ceea ce privește situația pe lista galbenă pentru Spania, Franța și Grecia, deși unele destinații mediteraneene, precum Turcia, speră să părăsească lista roșie pentru prima dată.

Totuși, Spania se teme că va ajunge pe lista roșie. La ultima actualizare, guvernul britanic a confirmat Spania pe lista galbenă, în timp ce i-a sfătuit pe cei care doresc să călătorească să fie precauți, având în vedere prevalența virusului și a variantelor din țară.

Cu toate acestea, scăderea notabilă a infecțiilor din ultimele săptămâni a scăzut temerile că Spania ar putea fi inclusă pe lista roșie. Luni a înregistrat o incidență cumulată la 14 zile de 319.58 cazuri noi la 100.000 de locuitori, în timp ce pe 4 august – când ultima a avut loc ultima revizuire a „semaforului” – incidența a fost de 633.07 cazuri noi.

În Marea Britanie, incidența cumulată în ultimele 14 zile (AI) la 100.000 de locuitori este acum la 634.75 cazuri noi, o rată care rămâne extrem de ridicată. În Franța, AI este în prezent de 487.7 cazuri noi, iar în Grecia este de 421.19 cazuri noi.

Turcia speră să iasă pentru prima dată de pe lista roșie.

Scăderea ratei infecțiilor și creșterea numărului de persoane vaccinate, în ciuda problemelor întâlnite în luna august, elimină aproape complet posibilitatea ca Spania să ajungă pe lista roșie. De fapt, în acest moment, imunizarea în Spania prezintă cifre mai bune decât în ​​Regatul Unit.

Acesta este procentul populației vaccinate cu cel puțin o doză în Spania, cu 76.3% din populație care au primit prima doză și 70.3% din populație care a primit și cea de-a doua doză. Astfel, Spania a imunizat 67.3% din populația sa, iar Regatul Unit 61.6%.

De asemenea, Turcia speră să iasă pentru prima dată de pe lista roșie, unde a fost adăugată în luna mai. Vaccinarea progresează în această destinație mediteraneană. Potrivit Our World in Data, 42% din populația turcă a primit regimul complet, în timp ce 56% au primit cel puțin o doză. Incidența cumulată în Turcia este de 382.46 cazuri noi în 14 zile la 100.000 de locuitori, o rată relevantă, deși similară cu cea din Spania și mult mai mică decât rata britanică.

De fapt, potrivit datelor din NHS Test and Trace, doar 1.7% dintre persoanele care au ajuns în Marea Britanie din Turcia în ultimele trei săptămâni au dat rezultate pozitive la testele pentru COVID-19, o proporție care se încadrează în medie și care susține decizia de a trece țara pe lista galbenă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.