Belgia intenționează să ridice numeroase restricții anti-COVID, de la 1 septembrie

0 992

Autoritățile sanitare belgiene au decis să ridice mai multe restricții de la 1 septembrie, întrucât țara este aproape de îndeplinirea obiectivului de a vaccina 70% din populație în toate municipalitățile.


În urma informațiilor transmise într-un comunicat de presă, turiștii care călătoresc în Belgia vor putea participa la numeroase evenimente și activități, cum ar fi adunări private, petreceri și activități organizate fără restricție de capacitate.

În plus, călătorii care vizitează baruri și restaurante nu vor mai fi limitați la orele de deschidere și închidere stricte și nu trebuie aplicată nicio distanță între mese. Cu toate acestea, personalul de serviciu este obligat să continue să poarte o mască. În schimb, cluburi de noapte vor fi deschise de la 1 octombrie.

Mai mult, turiștii care vizitează Belgia vor putea participa la evenimente interioare cu mai puțin de 200 de participanți sau la evenimente în aer liber cu mai puțin de 400 de participanți.

Certificatul digital COVID-19 UE va permite călătorilor vaccinați să intre în țară fără a fi nevoie să fie supuși cerințelor de carantină sau testare la sosire. Mai mult, Belgia s-a conectat cu succes la EUDCC anterior, începând să elibereze pașaportul digital de vaccinare COVID-19 al UE cetățenilor săi și oferind călătorii în siguranță în mijlocul pandemiei.

Toate persoanele care au fost complet vaccinate, care s-au recuperat de la virus sau au rezultatul negativ al unui test anti-COVID sunt eligibile pentru a obține documentul. Cu toate acestea, călătorii trebuie să fie vaccinați cu unul dintre vaccinurile autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente, după cum indică următoarea listă:

  • Comirnaty (BioNTech, Pfizer)
  • Moderna
  • Vaxzevria (anterior vaccinul COVID-19 AstraZeneca, Oxford)
  • Janssen (Johnson & Johnson)

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, autoritățile belgiene nu au raportat niciun rezultat pozitiv sau decese legate de Coronavirus. Cu toate acestea, de la începutul pandemiei, țara a asistat la 25.342 de decese și la 1.170.213 de cazuri pozitive.

Leave A Reply

Your email address will not be published.