Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Marea Britanie a vaccinat cu prima doză de vaccin anti-covid peste jumătate din populație

0 328

Conform datelor NHS, Anglia a reușit până la 23 aprilie să administreze prima doză de vaccin la 28.102.852 de persoane, în ultimele 24 de ore fiind vaccinate 107.656 de persoane. Acest lucru duce totalul persoanelor vaccinate în Marea Britanie la 33.496.293 de persoane, cifre care vor crește tot mai mult datorită campaniilor de vaccinare desfășurate și în Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord.

Întrucât se estimează că 66.796.807 de persoane locuiesc în Marea Britanie, numărul persoanelor vaccinate înseamnă mai mult de jumătate din populați stabilă în țările ce formează Marea Britanie.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că este absolut încântat de performanțele campaniei de vaccinare., cu atât mai mult cu cât peste 95% din cei cu vârste peste 50% sunt deja imunizați.

În mai puțin de 5 luni, personalul NHS din prima linie au reușit să administreze peste 33 de milioane de doze primei runde de vaccinare, la care sunt adăugate peste 11 milioane de doze la rapel.

Lansarea vampaniei de vaccinare și inocularea unui număr cât mai mare de persoane au dus la reducerea numărului de noi cazuri de COVID-19 și al deceselor din Marea Britanie. Doar o doză din vaccinul Pfizer / BioNTech sau Oxford / AstraZeneca pare a fi eficientă în asigurarea unui nivel semnificativ de protecție împotriva infecției simptomatice.

Făcând o paranteză, la granița dintre 2020 și 2021, Marea Britanie era izolată de Europa și de multe alte state din cauza unui număr foarte mare de infectați și a unei noi tulpini depistată. Iată că în prezent, conform indicelui de contagiozitate, Marea Britanie este pe pozitia 116, cu mult sub Romania, care la ultima actualizare a coborât pe poziția 60. Cam ăasta este efectul programului de vaccinare. La fel s-a întâmplat și în cazul Portugaliei sau Israelului.

Specialiștii din Marea Britanie au anunțat că o doză de vaccin, oricare ar fi acesta, poate contribui la o scădere de 2/3 a cazurilor de coronavirus și este eficientă cu 74% împotriva infecției simptomatice. După două doze de Pfizer, toate cazurile au scăzut cu 70%, iar cazurile simptomatice, care mai probabil transmit și virusul, au scăzut cu 90%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.