Bulgaria ridică restricțiile pentru turiștii vaccinați / cei testați negativ sau vindecați de COVID-19, de la 1 mai 2021

0 1.980

Pe 23 aprilie, guvernul de la Sofia s-a întrunit pentru a stabili noile măsuri restrictive care vor fi aplicate începând cu 1 mai. Conform declarațiilor făcute de ministrul sănătății din Bulgaria, Kostadin Angelov, turiștii vor putea călători în Bulgaria conform următoarelor cereințe: certificat de vaccinare sau test PCR / antigen negativ sau dovada vindecării în urma infectării cu COVID-19.

Bulgaria dorește să impună măsuri asemănătoare cu cele anunțate deja de țările vecine, mai exact Grecia, dar și aproape de cele pe care le va recomanda UE. Până la finalul lunii aprilie, vor fi anunțate și măsurile de organizare a excursiilor turistice.

Tot în zilele următoare, Bulgaria ar putea da undă verde redeschiderii școlilor, dar se va face în etape, începând cu 26 aprilie. În perioada Paștelui, va fi permisă participarea la biserică, dar oamenii vor trebui să poarte mască (cu excepția preoților). Bisericele vor asigura dezinfectant la intrare, suprafețele comune vor trebui dezinfectate mereu, incintele bine aerisite. Enoriașii nu vor avea voie să atingă moaștele sau să pupe icoanele.

În mare parte cam acestea vor fi măsurile pe care Bulgaria le va implementa. Românii, care vor alege să-și petreacă vacanța de Paște în Bulgaria, trebuie să țină cont și de lista galbenă a României. Cei nevaccinați vor intra în carantină la retur, asta dacă nu se vor încadra la excepțiile anunțate de autoritățile de la București. În concluzie, cei vaccinați complet de COVID-19 (2 doze și cu 10 zile trecute de la rapel) vor putea călători fără restricții la dus și la întors.

Leave A Reply

Your email address will not be published.