Grecia accelerează procesul de vaccinare pentru a putea deschide sezonul turistic

0 500

Ministrul Greciei pentru Dezvoltare și Investiții, Adonis Georgiadis, a apărut încrezător cu privire la evoluția pandemiei în Grecia, precum și în programul de vaccinare. Potrivit ministrului, era logic să existe frică și îngrijorare cu privire la situația COVID-19, deoarece nimeni nu știe când se va termina. Cu toate acestea, el a părut optimist că situația actuală din țară se va îmbunătăți în următoarele două săptămâni, relatează SchengenVisaInfo.com.Grecia accelerează procesul de vaccinare

Georgiadis, printre altele, a menționat că țara va fi pregătită pentru sezonul turistic, care se va deschide oficial din 14 mai, deoarece a accelerat vaccinările pentru lucrătorii din anumite industrii, inclusiv turism.

La începutul acestei săptămâni, autoritățile din Grecia și-au redeschis porțile pentru turiștii din Uniunea Europeană, Zona Schengen, Regatul Unit, Statele Unite, Emiratele Arabe Unite, Israel, Serbia, precum și pentru cei care vor călători din Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveţia.

Cetățenilor din țările menționate mai sus li se permite să intre în Grecia fără a fi supuși regulilor de carantină doar dacă dețin un certificat de vaccinare sau prezintă un rezultat negativ al testului COVID-19, nu mai vechi de 72 de ore la intrarea în țară.

Cu toate acestea, persoanele care provin din teritorii nemenționate mai sus trebuie să aștepte până pe 14 mai pentru a putea călători în Grecia fără a mai sta în carantină, chiar dacă obțin un document de vaccinare sau un rezultat negativ al testului cu cel mult 72 de ore înainte de a călători.

Grecia a fost una dintre primele țări care au cerut Uniunii Europene introducerea unui certificat verde digital în Europa pentru toate persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19. Acesta are rolul de a facilita procesul de călătorie și pentru a revigora sectorul turistic până în vară.

Grecia este, de asemenea, printre primele țări care au lansat astfel de documente pentru persoanele care au fost inoculate cu două doze din orice vaccin considerat valid. Ministrul turismului din Grecia, Haris Theoharis, a introdus anterior un plan de acțiune în patru puncte prin care sectorul turismului ar putea începe să se recupereze din situația devastatoare cauzată de virus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.