blank

Suedia extinde interdicția pentru cetățenii UE și SEE care nu au fost imunizați sau testați, până la 31 august

0 735

Guvernul suedez a anunțat că interdicția de intrare a celor care călătoresc din Uniunea Europeană și din țările Spațiului Economic European a fost extinsă. Cu toate acestea, interdicția se aplică numai celor care nu sunt în măsură să prezinte un certificat de vaccinare, un rezultat negativ al unui test PCR sau un certificat care să confirme recuperarea de pe urma virusului. Interdicția intră în vigoare la 30 iunie și rămâne în vigoare până la 31 august.

„Guvernul suedez a decis să extindă interdicția de intrare a călătorilor străini în Suedia, în principal din cauza incertitudinii continue cu privire la infecția cu COVID-19. Guvernul a decis deja ca restricțiile de intrare din zona UE și SEE să fie reduse cu prudență, pentru a minimiza riscul de noi restricții.” Extinderea interdicției de intrare pentru sosirile din țările UE și SEE a fost efectuată în conformitate cu recomandarea UE și, în primul rând, din cauza incertitudinii continue cu privire la pandemia de COVID-19.

În schimb, sosirile din Danemarca, Finlanda, Islanda și Norvegia nu vor fi supuse niciunei restricții de călătorie la intrarea pe teritoriul Suediei. „Deschiderea pentru călătorii din regiunea nordică este primul pas în deschiderea călătoriilor spre și dinspre Suedia, care trebuie făcută treptat și responsabil. În același timp, Guvernul menține un dialog strâns cu Agenția de Sănătate din Suedia”, a spus Ministrul Suedez pentru Afaceri Interne.

Suedia extinde interdicția pentru călătorii din UE și SEE care nu au fost imunizați sau testați, până la 31 august.

Pe baza reglementării UE, călătoriile fără restricții în Scandinavia sunt posibile dacă pasagerii prezintă un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, rezultatul negativ al unui test sau un certificat care să dovedească recuperarea în urma infectării cu coronavirus.

În conformitate cu recomandarea Consiliului UE, Suedia tocmai a anulat interdicția și pentru călătorii japonezi. Cu toate acestea, cei care doresc să călătorească din Japonia, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test de COVID-19 la sosirea în Suedia. Cu excepția Japoniei și a țărilor nordice, cetățenii și rezidenții următoarelor țări pot călătorii fără restricții în Suedia: Australia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud, Tailanda și Israel.

Pe baza cifrelor oferite de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), la 23 iunie, Suedia a înregistrat 1.084.636 de cazuri COVID-19 și 14.574 de decese. Până în prezent, Suedia a administrat peste 6.730.000 doze de vaccin COVID-19 cu o rată de aproximativ 70.334 doze pe zi, în ultima săptămână. Aceasta înseamnă că 42% din întreaga populație a primit cel puțin o doză de vaccin, în timp ce 23.5% au fost complet vaccinați.

Leave A Reply

Your email address will not be published.