Marea Britanie a eliminat 47 de țări și teritorii din lista roșie.

0 393

Guvernul britanic a confirmat că începând cu ora 04:00 (BST / GMT +1) din 11 octombrie 2021, 47 de țări și teritorii vor fi eliminate din lista sa roșie. 


Anunțul, făcut pe 7 octombrie 2021, cetățenii din Marea Britanie vor putea călători mult mai ușor spre un număr mai mare de destinații. Pasagerii care se întorc în Anglia din aceste destinații nu vor mai fi obligați să intre în carantină la hotel.

Odată cu reducerea în continuare a restricțiilor de călătorie, numai Panama, Columbia, Venezuela, Peru, Ecuador, Haiti și Republica Dominicană vor rămâne pe lista roșie, după 11 octombrie 2021. 

Aceasta înseamnă că, din 11 octombrie 2021, călătorii care sosesc din toate celelalte țări și teritorii care nu sunt pe lista roșie pot intra în Marea Britanie cu condiția să fie vaccinați complet împotriva COVID-19 cu cel puțin 14 zile înainte călătorie și să ofere un rezultat negativ în urma unui test PCR, după 2 zile de la intrarea în Marea Britanie. 

Călătorii care nu sunt încă complet vaccinați și care provin dintr-o destinație care nu este roșie, trebuie să facă următoarele teste COVID-19: un test înainte de călătorie, teste în ziua 2 și ziua 8 și să stea 10 zile în izolare cu opțiunea „test pentru ieșire din carantină” în ziua 5. 

Vaccinurile acceptate în prezent în Marea Britanie sunt: ​​Oxford / AstraZeneca, PfizerBioNTech, Moderna și Janssen.

Guvernul a mai anunțat că, începând cu 4 octombrie 2021, va recunoaște vaccinurile din mai multe țări. Asta înseamnă că persoanele eligibile vaccinate din peste 37 de țări și teritorii noi, inclusiv Brazilia, Ghana, Hong Kong, India, Pakistan, Africa de Sud și Turcia, vor fi tratați la fel ca și întoarcerea rezidenților complet vaccinați din Marea Britanie, atâta timp cât nu au vizitat o țară sau teritoriu din lista roșie în cele 10 zile înainte de sosirea în Anglia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.