COVID-19 Daily – 11 octombrie 2021: Italia a vaccinat 80% din populația cu vârsta peste 12 ani; Arestări în urma ciocnirilor violente din Italia; condamnări teroriste!

0 465

Pandemia de COVID-19 continuă să facă victime directe și indirecte. În timp ce majoritatea țărilor europene continuă procesul accelerat de vaccinare și au depășit pragul de 60%, România în continuare rămâne la coada clasamentului cu doar 30% populația eligibilă vaccinată. Italia impune Green Pass-ul la locul de muncă, iar partidul de extremă dreaptă Forza Nuova a scos oamenii în stradă. Mai jos aveți unele dintre cele mai importate informații despre COVID-19:


  • Italia a atins obiectivul de a vaccina pe deplin 80% din populația cu vârsta peste 12 ani împotriva COVID-19, potrivit datelor oficiale, atingând un obiectiv pe care Roma l-a stabilit ca punct de siguranță.

Potrivit unui site web guvernamental, 43 229 551 de persoane cu vârsta peste 12 ani, dintr-o populație totală de aproximativ 60 de milioane, au fost vaccinate complet până pe 10 octombrie.

  • Poliția italiană a declarat duminică că a arestat 12 persoane, inclusiv înalți oficiali ai partidului de extremă dreaptă Forza Nuova, în urma ciocnirilor de sâmbătă de la Roma împotriva unei acțiuni guvernamentale de a face COVID-19 „Green Pass” obligatoriu pentru toți lucrătorii.

Poliția a folosit tunuri de apă asupra protestatarilor, întrucât un grup a încercat să străpungă liniile de poliție pentru a ajunge la biroul premierului Mario Draghi. Un grup separat a încercat să intre în sediul principalului sindicat CGIL din Italia.

Protestele vin cu câteva zile înainte ca Italia să devină prima țară din Europa care impune obligatoriu Green Pass la locul de muncă cu scopul de a accelera vaccinările și de a elimina infecțiile cu coronavirus. Proteste similare au avut loc în weekend în Elveția și Franța.

  • Un judecător francez a acuzat patru bărbați de legături suspectate cu un teoretician al conspirației de extremă dreaptă pentru că ar fi planificat o serie de atacuri, inclusiv asupra centrelor de vaccinare împotriva coronavirusului, relatează AFP. Un judecător a ordonat arestările ca parte a unei anchete asupra unui grup cunoscut sub numele de „Onoare și națiune”.
  • Autoritățile ruse au explicat discrepanțele numerice dintre serviciul de statistică Rosstat și datele grupului de lucru coronavirus prin faptul că acesta din urmă raportează zilnic decese din cauza COVID-19 care nu necesită confirmări suplimentare de la examinatorii medicali, în timp ce Rosstat publică date complete, în fiecare lună. Rosstat a anunțat recent că cel puțin 49.389 au murit în august, ducând totalul la aproximativ 418.000.
  • Presa britanică a raportat luna trecută că doar șapte dintre cele 20 de cluburi din Premier League din Anglia au echipe în care peste 50% dintre jucători sunt vaccinați.
Leave A Reply

Your email address will not be published.